Extra krediet op de betaalrekening: rente staat in het rood in 2020

U kunt extra krediet krijgen door rood staan, maar dat rood staan ​​is vaak geen goedkope optie. Vanwege de coronacrisis zijn de roodstandtarieven in 2020 verlaagd. Te veel uitgeven heeft ook zijn voordelen: te veel uitgeven betekent snel en gemakkelijk geld lenen als je geld tekort komt. Met een rood briefje op je betaalrekening krijg je snel extra tegoed en dus extra geld. Natuurlijk zijn er andere manieren om geld te lenen, maar rood staan ​​is het makkelijkst. Controleer waar u in het rood staat, want sommige banken zijn duurder dan andere. Sommige banken maken onderscheid tussen toegestane rekening-courantkredieten en ongeoorloofde rekening-courantkredieten.

Interesse in rood

Sta in het rood voor extra tegoed

Veel Nederlanders komen wel eens geld tekort. Mensen willen een paar dagen tot een week uittrekken tot het einde van de maand, omdat dan het salaris of andere inkomsten weer op de betaalrekening staan. In Nederland staan ​​we allemaal in het rood met zo’n 9,3 miljard euro. Niet verwonderlijk, want te veel uitgeven is makkelijk op te lossen en blijft vaak onopgemerkt. Nu rood staan ​​is duur in vergelijking met sommige andere vormen van lenen, maar snel en vaak probleemloos. De debetrentevoet wordt vaak uitgedrukt als een jaarlijkse rentevoet, en bij sommige banken kunt u tot 14% debetrente ontvangen, de maximaal toegestane rente. Dit is misschien schokkend, maar de andere kant van het verhaal is dat de meesten slechts een paar dagen in het rood staan ​​en waarschijnlijk geen interesse zullen opmerken. Dan blijft het een leuke bijkomstigheid van een extra buffer.

Wat kost het om in 2020 in het rood te staan?

Knab banka is het goedkoopste als je juridisch in het rood staat. Als u nog geld op uw spaarrekening heeft staan, kunt u eenvoudig rood staan ​​op uw betaalrekening:

Coronacrisis en in het rood staan

Tijdens de coronacrisis verlagen meerdere banken de rente voor het rood, veel mensen hebben al genoeg last van de corona.

Interesse in rood in oktober 2020

Leen, maar sta niet in het rood

U hoeft niet in het rood te staan, u kunt namelijk ook kiezen voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Deze leenformulieren zijn eenvoudig online in te vullen. Op alle internetsites kunt u zien hoeveel tegoed en tegen welke rente u kunt krijgen. Verrassend is dat de rente op een persoonlijke lening of doorlopend krediet relatief laag is.

Rood staan ​​of doorlopend krediet nemen

In termen van de vorm van de lening, hoewel veel mensen het niet echt als lenen zullen beschouwen, lijken de meeste op een doorlopend krediet:

Negatief en doorlopend krediet zijn daarom flexibele manieren van lenen. De voor- en nadelen van doorlopend krediet zijn als volgt:

Hoeveel ga ik lenen?

Het bedrag dat u gaat lenen hangt af van het doel waarvoor het geld nodig is en uw inkomen. Over het algemeen geldt: hoe hoger het geleende bedrag, hoe lager de rente. De kredietverstrekker moet dezelfde administratieve stappen doorlopen om de lening af te sluiten en mag deze kosten spreiden over een groter bedrag.

Trek uw betaalrekening op voor extra krediet

Natuurlijk kun je tegenwoordig niet meer zonder een goede betaalrekening. Elke bank biedt een pakket aan. Soms zit er een creditcard bij. Met deze creditcard kunt u aankopen op krediet doen. Dit is ook handig. Een bijkomend voordeel is dat artikelen die u met een creditcard koopt, een extra garantie hebben. Ook hier heb je een bepaalde kredietlimiet waar je rekening mee moet houden. Wil je meer weten over de goedkoopste betaalrekening in 2021, volg dan de goedkoopste banken in 2021.

Spaarrente op een zichtrekening

U kunt een tekort op uw betaalrekening hebben, maar ook een overschot (positief saldo). De bank die rekening-courantrente terugbetaalt als u een positief saldo heeft, is SNS banka. Op een kinderspaarrekening (Zilvervlootsparen, Jeugdsparen) kan een hogere rente worden behaald.

Krijg extra krediet terwijl u op de rode bank staat in 2020

Een betaalrekening is niet alleen noodzakelijk, maar ook heel eenvoudig. Het regelt uw inkomensadministratie, zorgt voor rood staan ​​en stelt u in staat om online een spaarrekening te openen. Vergelijk pakketten van verschillende banken en ontdek welke rente zij rekenen. Dan zul je zien dat de verschillen behoorlijk groot kunnen zijn.

Lees verder