Extra geld lenen met een WOZ lening

Overwaarde in huis, dan kun je slim en handig extra geld lenen met een WOZ lening, dat is ook nog eens een goedkope lening. De nieuwe WOZ-beschikking van de gemeente is gratis en uiteraard in uw voordeel. Krediet is gebaseerd op WOZ-waarde. Het is een goedkope manier van lenen omdat veel extra kosten worden vermeden. Geen notariskosten, geen taxatiekosten. Bovendien kan deze lening snel worden geregeld. En dat u dankzij de gemeentelijke taxateurs immers gratis een taxatie heeft gegeven voor extra geld op uw woning.

De waarde van WOZ is de wettelijke toetsing van de gemeente

Ieder voorjaar ontvangt de verhuurder een aanslag gemeentelijke belastingen op basis van de WOZ-waarde van de woning of het bedrijf op grond van de Vastgoedwet. Best spannend, want de waarde wordt weerspiegeld in allerlei belastingen en toeslagen. Het betekent ook dat u niet blij zult zijn met een hoge algemene beoordeling. De beoordeling is juist, omdat de beslissing van de gemeente is gebaseerd op de beoordeling van erkende taxateurs. Dit betekent dat u met de beschikking op de aanslag WOZ ook een recente aanslag van uw woning heeft en de hypotheek zonder nieuwe aanslag en zonder nieuwe kosten veilig gesteld kan worden. En dus kun je het gebruiken. Zo helpt de gemeente je indirect aan een goedkope lening.

WOZ-tegoed is goedkoper

WOZ-krediet is vergelijkbaar met een type doorlopend krediet. Het belangrijkste verschil is dat u een huis te koop moet hebben dat als onderpand voor de lening dient. Bij deze hypotheek is de rente lager dan bij een normaal doorlopend krediet. Een WOZ-lening brengt niet allerlei extra kosten met zich mee die we vaak zien bij leningen. U bespaart ook op:

Er zijn veel banken die u graag een secundaire hypotheek geven voor overtollige waarde zonder sluitingskosten of notariskosten te betalen. Met een taxatie van de gemeente heeft de bank direct vertrouwen in de waarde van uw woning waardoor zij een bod kan doen tegen een scherpe rente. Natuurlijk ben je sterker naarmate je meer eigen vermogen hebt. Als er sprake is van een aanzienlijk kapitaaloverschot, kan de rente ook veel lager zijn dan bij een traditionele hypotheek. De bank wil meer informatie over uw inkomen en kredietverleden, maar als dat geen probleem is, kan een WOZ-lening snel worden afgesloten.

Voordelen WOZ lening

De belangrijkste voordelen van de WOZ-lening zijn dan ook:

Omzetkrediet

De WOZ-hypotheek is een doorlopende lening met een variabele rente. Een groot voordeel is dat je een kredietlimiet afspreekt en tot die limiet kunt lenen. Als je aflost en er is weer ruimte onder de kredietlimiet, dan kun je ook extra geld opnemen zonder dat je naar een notaris hoeft. U kunt boetevrij en tegen het door u gewenste tarief terugbetalen. Bij veel andere hypotheken is dit helemaal anders. Bij veel hypotheken kunt u boetevrij tot 10% per jaar aflossen en zijn er allerlei voorwaarden van toepassing. Een WOZ-lening kent deze ingewikkelde regels niet en is daarom een ​​uiterst flexibele manier van lenen.

Vergelijk rente en leenkosten

Het is altijd een goed idee om de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Bekijk welke maandlasten het beste bij uw inkomen passen. Het is niet nodig om een ​​overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, maar het kan wel.

WOZ lening aanvragen

Heeft u extra geld nodig, maak dan gebruik van de gratis waardebepaling van de gemeente. Gebruik WOZ-waarde voor WOZ-krediet en leen flexibel. Zonder allerlei grote extra kosten. Een WOZ-lening kan voor u een uitkomst zijn. Doordat de aanslag al gereed is, kan de lening in korte tijd worden verstrekt.

Lees verder