Experty maakt experts gemakkelijk toegankelijk via blockchain

In het bedrijfsleven is het niet ongebruikelijk om experts te raadplegen wanneer informatie of advies nodig is over een onderwerp buiten het bedrijf. Dit gebeurt vaak telefonisch, vooral in het buitenland. Er wordt contact opgenomen en de prijs en duur van telefonische consulten worden vooraf afgesproken. De deskundige vindt het achterhaald. Ze vergemakkelijken de toegang tot experts en verlagen de kosten. Met blockchain is het mogelijk om per minuut te betalen, dus de betaling gaat automatisch. Voor financiële afwikkelingen is geen tussenpersoon nodig.

Wat is deskundigheid?

Experty is een bedrijf opgericht in 2017. De oprichters van Experty hebben eerder React Poland opgericht. De meeste medewerkers van React Poland zijn overgestapt naar Experty. Met React Poland hebben ze bewezen dat ze met succes een bedrijf kunnen bouwen en runnen. Experty is echter het eerste blockchain-project van het team. Om deze reden is besloten om een ​​grote groep adviseurs toe te voegen aan Experty. Terwijl het gemiddelde nieuwe blockchain-project in de beginfase 4 tot 6 adviseurs toevoegt, heeft Experty 15 adviseurs geselecteerd.

React Poland is een adviesbureau voor de ontwikkeling van de programmeertaal React. Met Experty richt het team zich opnieuw op de advieswereld, maar deze keer bieden ze een oplossing die het geven van advies makkelijker zou maken. Volgens Experty was het te moeilijk om snel (telefonisch) advies te krijgen van experts en was de drempel voor experts om hun expertise aan te bieden te hoog. Ze lossen dit op door gebruik te maken van Blockchain-technologie.

Wat is blockchaintechnologie?

Simpel gezegd, blockchain-technologie is de opslag van informatie in een netwerk van (personal) computers, in plaats van op één centrale locatie. Hierdoor is de informatie voor veel mensen beschikbaar en de originele informatie ook voor velen. Wanneer een persoon besluit informatie te wijzigen, zullen alle andere computers waarop de oorspronkelijke informatie is opgeslagen, dit merken. Dit zorgt ervoor dat informatie, zoals een contract dat is opgeslagen met behulp van blockchain-technologie, niet kan worden gewijzigd. Dit maakt het veel veiliger tegen verlies of fraude.

Welk probleem lost expertise op?

Expertise is gericht op het beschikbaar stellen van deskundig advies. In de ogen van Experty is dit lastig omdat de totale prijs en duur vaak vooraf worden afgesproken. Financiële afwikkelingen worden vaak door een extern bedrijf afgehandeld, wat extra kosten en meerwerk met zich meebrengt.

Het probleem dat Experty aankaart is te vergelijken met betaald parkeren. Traditioneel konden mensen een parkeerplaats betalen met een parkeerautomaat:

Deze inefficiëntie werd gezien bij betaald parkeren en is aangepakt door bedrijven zoals ParkMobile. Expertise lost dit soortgelijk probleem op voor consultants.

Hoe lost Experty dit probleem op?

Met blockchain is het mogelijk om per minuut te betalen, er wordt dan bepaald hoe lang de fooi duurde. Voor advies zijn alleen kosten per minuut nodig. De totale hoeveelheid tijd bepaalt de totale prijs die automatisch wordt betaald met behulp van de cryptocurrency. Dit lijkt sterk op de oplossing die ParkMobile biedt voor betaald parkeren:

Wat zijn vergelijkbare oplossingen?

Er zijn verschillende aanbieders van deskundig (telefonisch) advies. Veel bieden een vaste prijs voor een bepaalde periode. Sommige aanbieders wijken hiervan af, waardoor ze makkelijker te vergelijken zijn met Experty.

Helderheid

Clarity is een zeer uitgebreid platform waar experts uit verschillende disciplines zich kunnen aanmelden voor telefonische consulten. Experts rekenen per minuut, die Clarity omrekent naar een half uur prijs (de gemiddelde duur van een consult). Clarity int vooraf kosten. Als het gesprek korter is dan 30 minuten, wordt het verschil in minuten terugbetaald. De terugbetaling is in de vorm van een saldo op uw rekening dat kan worden gebruikt voor verder advies. Duurt het gesprek langer dan hierboven aangegeven, dan brengt Clarity extra kosten in rekening. Gesprekken vinden plaats in een beveiligde conference call.

121Ar

Bij 121 is het mogelijk om deskundig advies te vragen, dus de totale kosten worden achteraf in rekening gebracht op basis van het aantal minuten. Hierdoor lijkt deze oplossing sterk op de oplossing van Experty. 121With biedt experts op een groot aantal verschillende gebieden, hoewel het aantal experts in veel categorieën zeer beperkt is. Het aanbod is ook voornamelijk voor Engeland. Omdat counseling echter online wordt aangeboden, is het eenvoudig om de service uit te breiden naar meer landen.

Ether

Ether biedt u de mogelijkheid om uw advies te geven via een speciaal en persoonlijk telefoonnummer tegen een door u in te stellen prijs. Het kan in een minuut of een uur worden gedaan en wordt gekozen door een specialist. Een deskundige zal u laten weten wanneer beschikbaar. Gedurende die tijd kan iedereen contact met ons opnemen op een speciaal telefoonnummer. De kosten van het gesprek worden vooraf door de consultatieaanvrager in rekening gebracht. Ether biedt geen platform om experts te vinden en promoot ook geen experts. De promotie is dan ook volledig in handen van de expert zelf.

Deze alternatieven geven aan dat Experty niet de eerste is die een oplossing voor het probleem biedt. Experty gelooft echter dat er een betere oplossing is.

Waarin verschilt Experty van vergelijkbare oplossingen?

Het grote verschil tussen Experty en vergelijkbare oplossingen is het gebruik van blockchain. Dit maakt de oplossing zeer flexibel. Hierdoor is er geen derde partij nodig voor de financiële afwikkeling en kan de oplossing worden geïntegreerd met websites en social media.

Met blockchain is het mogelijk om vooraf contracten te registreren. Ze worden vastgelegd op de blockchain en kunnen door iedereen worden bekeken. Contracten kunnen dus niet worden gewijzigd en de kans op fraude is minimaal. Ook is het altijd mogelijk om gebruik te maken van afgesloten contracten, bijvoorbeeld een vaste prijs per minuut van een telefoongesprek.

Experty biedt een applicatie voor spraakoproepen, vergelijkbaar met Skype, die de belminutenprijs op de blockchain registreert. Met dit programma is het mogelijk om overal en altijd overleg te plegen met behulp van spraakoproepen. Door de relatief eenvoudige integratie met social media en websites is de drempel om advies te geven veel lager. U kunt bijvoorbeeld een link naar deze spraakoproeptoepassing op uw LinkedIn-profiel plaatsen, zodat iedereen in uw netwerk gemakkelijk uw advies kan krijgen.

Wie kan het Experty-product gebruiken?

Expertise richt zich op bedrijven of particulieren die advies nodig hebben of willen geven, maar niet veel extra moeite willen doen. Er zijn vergelijkbare opties, maar vaak alleen beschikbaar op een bepaald platform. Door integratie met onder andere LinkedIn mogelijk te maken, kan iedereen in je netwerk gemakkelijk advies vragen of geven.

Lees verder