Even geen hypotheekrente betalen

Het enkele maanden niet betalen van uw hypotheekrente kan ernstige gevolgen hebben. Sommige hypotheken bevatten een exit, namelijk een rentevakantie.

Er kunnen zich situaties voordoen waarin u een maand minder te besteden heeft. U heeft deze maand echter nog vaste lasten te betalen, waaronder de hypotheek. In de hypotheek kunnen voorwaarden staan ​​dat er een maand geen hypotheekrente wordt betaald. Overweeg een keer een maand over te slaan, het mag niet maanden achter elkaar of regelmatig gebeuren. Dit soort sparen kan handig zijn voor mensen met een variabel inkomen, zoals ondernemers. Zij krijgen niet hetzelfde maandbedrag als werknemers.

Gevolgen van het niet betalen van hypotheekrente

Als u een hypotheek afsluit, leent de bank u een bepaald bedrag. Zij willen natuurlijk rente en aflossing over de looptijd ontvangen, eventueel aflossing op de vervaldag. Elke maand moet er rente aan de bank worden betaald. Als u uw hypotheek een aantal maanden niet kunt betalen, krijgt u problemen. Na drie maanden registreert de bank u in het BKR. Als er niet wordt betaald, moet de woning worden verkocht. In eerste instantie kunt u proberen het zelf te verkopen. Indien dit niet mogelijk is volgt een gedwongen verkoop (verkoop).

Hypotheken met rente vakanties

Bij het weghalen van de hypotheek kunnen zogenaamde rentevakanties worden onderhandeld. Uiteindelijk zijn de rentebetalingen verschuldigd, maar de vergoeding wordt uitgesteld. De meeste mensen zullen volgende maand moeite hebben om hun hypotheekrente te verdubbelen. De onbetaalde rente gedurende de maand wordt zogenaamd toegevoegd aan de hypotheekschuld. U betaalt dus voor de nieuwe hypotheekschuld het totaalbedrag aan openstaande schulden en rente over de hypothecaire lening. Dit kan een oplossing bieden in moeilijke tijden, maar het is geen wenselijke situatie. U betaalt als het ware rente over rente. Rentekosten over dit deel zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Kan de last lange tijd niet dragen

Als je de maandlasten niet meer kunt betalen, is een premium vakantie niet de oplossing. In dergelijke gevallen is het belangrijk om tijdig tot overeenstemming te komen met de bank. Zodra voor u duidelijk is dat er betalingsproblemen zullen ontstaan, dient u te bellen. In het geval van een tijdelijke situatie kan er vaak overeenstemming worden bereikt. Het kan een tijdelijke lening zijn. U moet er zeker van zijn dat u op korte termijn een betere financiële positie krijgt. U kunt de hypotheek op de lening niet blijven betalen. Het risico bestaat dat je hierdoor tijdelijk ontlast wordt en daarna de repetitie verder verdiept. Als dit een permanente situatie is, moet u stappen ondernemen om uit het probleem te komen. Een optie zou kunnen zijn om het huis te verkopen en goedkoper te verhuren.€