Er is niets mis met goedkoop en verantwoord lenen

Goedkoop geld lenen en toch verantwoord geld lenen, hoe doe je dat? Dan heeft alles aandacht nodig. Ook als u het huis leent als onderpand voor een hypotheek. Lenen kost geld, maar het is niet moeilijk voor wie goedkoop en verantwoord leent. Overigens kun je soms lenen zonder nieuwe BKR toetsing en ondanks een negatieve BKR als er een onderpand is. Let ook op rente, aflossingen en termijnen.

Goedkoop en verantwoord lenen

Het zal niemand verbazen als iemand een hypotheek afsluit bij het kopen van een huis. Een woning is namelijk een dure en langdurige investering die gedekt kan worden door een lening. Zeker bij twijfel tussen huren of kopen kan een goede hypotheek vaak de doorslag geven. Welke hypotheekvorm en onder welke voorwaarden is vaak een persoonlijke keuze en een goede adviseur kan daarbij zeker helpen.

Welk krediet of lening wil ik afsluiten?

Met onroerend goed is dat al anders. Dan is de levensduur van de investering veel korter. Maar ook dan komt de lening ons in de praktijk niet vreemd voor. Autofinanciering is aan de orde van de dag.

Wat is een consumptief krediet?

Een lening voor puur consumptiegoederen wordt problematischer. Je eet letterlijk een bepaald product terwijl de lening loopt en nog moet worden afgelost. Een lening is zeker denkbaar om een ​​krap kassaldo te overwinnen. Met een doorlopend krediet kunt u tot een bepaald bedrag lenen met een variabele rente. U hoeft niet het hele bedrag te lenen, maar indien nodig kunt u lenen tot het bedrag dat met de bank of kredietverstrekker is afgesproken. Comfortabel. Een persoonlijke lening is weer wat anders. Bij een persoonlijke lening leen je een bepaald bedrag tegen een vaste rente. Je spreekt vooraf af hoeveel maanden je wilt lenen en wat de maandelijkse kosten zijn. Als het binnen uw budget past, is het verantwoordelijk voor het lenen.

Vermijd te veel krediet

Net zoals een hypotheekbank u bij wanbetaling liever niet verplicht om de woning te verkopen, doet een conventionele geldschieter dat ook niet. Het betekent immers veel moeite en persoonlijke ellende. Leen dus nooit te veel, maar let goed op wat je maandelijks kunt betalen. Vermijd gefragmenteerde leningen, dat wil zeggen allerlei dingen met een hoge rente. Vermijd rood te zijn. Rood staan ​​bij een bank kost al snel meer dan 15% rente per jaar. Fragmentatie kan worden voorkomen door leningen over te hevelen naar één lening met een gunstiger rentepercentage en voorwaarden.

Verantwoord lenen kan altijd

De belangrijkste vraag is of u het bedrag, de aflossing en de rente kunt betalen. Kijk goed naar je inkomsten en uitgaven en kijk niet door een roze bril. Dit betekent bijvoorbeeld dat u realistisch moet zijn over uw toekomstige inkomsten en uitgaven. Kijk hoeveel je nog over hebt om rond te komen. Bedrieg uzelf en de kredietverstrekker niet, want het raakt alleen u. Vraag enkele offertes aan om een ​​goede vergelijking te maken. Neem de tijd, want het is niet nodig. Wie op deze manier werkt, kan zeker verstandig en verantwoord lenen. Vraag altijd naar voldoende biedingen. Het is aan te raden om minimaal twee offertes aan te vragen. Let ook speciaal op rente. Soms is het een exploitatiepercentage voor meerdere maanden. Let op:

Koop een koopsompolis met verzekering

Een koopsompolis wordt ook vaak samen met een lening verkocht als zogenaamde kredietbeschermer. Een koopsompolis is een verzekering waarbij de premie in één keer wordt meegefinancierd. Koopsompolissen blijken vaak onnodig duur en in de praktijk niet altijd nodig. Check dus altijd voordat je je aanmeldt of zo’n koopsompolis iets voor jou is. Merk op dat koopsompolissen voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, overlijdensrisicoverzekeringen of werkloosheidsverzekeringen meestal worden geschonden.

Slot

Vraag altijd goede offertes aan en sluit niet onnodig een koopsompolis af, dit leidt vaak tot dure leningen. Wil je ondanks BKR toetsing toch lenen, dan wordt dat lastig omdat er weinig mogelijkheden zijn om geld te lenen zonder BKR toetsing. De AFM houdt dit alles nauwlettend in de gaten.€