Energie besparen is wat je doet!

Energie besparen hoeft niet duur te zijn. Het kan ook gratis en gemakkelijk worden gedaan. Met handige tips bespaar je in een mum van tijd veel geld.

Iedereen wil energie besparen, maar niet iedereen wil eerst investeren. Zonnepanelen kopen, woningisolatie of een nieuwe cv-ketel is voor veel mensen te duur, ondanks de besparingen die dit in de toekomst kan opleveren. Daarom vindt u hieronder een overzicht van zaken die u eenvoudig zelf kunt uitvoeren, maar waarmee u toch veel geld kunt besparen. Met onderstaande vijf tips bespaar je ruim €400 per jaar!

Stop met het verwarmen van de buitenmuren

In veel huishoudens staan ​​de radiatoren in de wintermaanden elke dag aan. Let op, geeft de radiator warmte af in uw (woon)kamer of de buitenmuur? U kunt dit controleren door uw hand op de muur te plaatsen. Als je de kou voelt, is het tijd om actie te ondernemen.

Bevestig de radiatorfolie aan de achterkant van de radiator. Dit voorkomt dat de radiator warmte uitstraalt via de achterkant en dus naar de buitenmuur. Vanaf nu gaat de warmte de woonkamer in. Conclusie: de thermostaat kan een graad lager!

Standby-apparaten beëindigen

Je vindt ze in bijna elk huishouden. Apparaten in stand-by of slaapstand. Dit betekent dat het apparaat van stroom wordt voorzien, maar niet actief wordt gebruikt. Deze “slaap” verbruikt echter ook energie, en je ziet er niets van.

Haal voortaan de stekker uit het stopcontact! Dit beschermt het apparaat tegen een onnodig laag stroomverbruik. Kortom: door geen geld uit te geven, bespaart u geld!

Lijkt niet op “niemand”

Ga je ’s ochtends uit en is er die dag niemand thuis? Let op, zet de kachel lager. Niemand wil tenslotte voor niemand branden. Een verwarmd huis is ook niet nodig voor het ene uur dat u vertrekt. Daarom is het altijd verstandig om de kachel aan te zetten als je de deur uitloopt. Als je er eenmaal de gewoonte van maakt om het elke dag te doen, vergeet je het nooit meer!

Draai bij het verlaten van het huis de kachel op +/- 16 tot 17 graden.

Vervang je douchekop door een waterbesparende douchekop

Gemiddeld verbruikt één douchekop 20 liter verwarmd water per minuut. Concreet betekent dit dat 100 liter water snel opgebruikt is bij een snelle douche (5 minuten). Het kan goedkoper! Er zijn manieren om slechts 30 liter water in dezelfde 5 minuten te gebruiken.

Koop een waterbesparende douchekop. Hij verbruikt gemiddeld zo’n 6 liter per minuut. Dit scheelt zo’n 10 liter per minuut ten opzichte van je oude douchekop!