Eethypotheek: Stekkie inkomensaanvulling

Vivat en Reaal bieden de Stekkie hypotheek aan. Stekkie is een inkomenstoeslag, wat betekent dat je met deze hypotheek elke maand extra inkomen kunt verdienen. Deze inkomenstoeslag is beschikbaar als u 60 jaar of ouder bent en voldoende overwaarde in uw woning heeft. Ben jij de gelukkige huiseigenaar met overwaarde en wil je die overwaarde omzetten in geld, dan is Stekkie misschien iets voor jou.

Bijverdienen met Stekkie

Een eethypotheek genaamd Stekkie?

De titel van deze hypotheek is geweldig, Stekkie. Het idee achter deze titel is dat je een extra hypotheek op je woning kunt nemen en dus geld uit je woning kunt halen terwijl je nog eigenaar bent en dus in je plaats (je woning) kunt blijven wonen. Als u overwaarde in uw huis heeft en geen hypotheek, kunt u deze omgekeerde hypotheek gebruiken om overwaarde in contanten om te zetten zonder dat u hoeft te verhuizen. U bent dus nog steeds eigenaar van uw huis.

Steakkie als inkomensaanvulling

Er zijn omgekeerde hypotheken waarbij u meteen een afkoopsom kunt krijgen door middel van een afkoopsom. Stekkie is geen eenmalige opname, maar je kunt wel afspreken dat je elke maand een bepaald bedrag wilt opnemen, dat dient als aanvulling op je inkomen. Het geld dat op deze manier wordt opgenomen, kan ook vrij worden gebruikt. De te betalen hypotheekrente wordt bij uw hypotheek opgeteld. U betaalt dus geen maandelijkse hypotheekrente. Dit betekent ook dat de kosten van uw woning niet stijgen tijdens de looptijd van de hypotheek. Integendeel, je krijgt een maandelijks bedrag.

Algemene voorwaarden Hideaway

Enkele belangrijke voorwaarden voor Stekkie in 2020 zijn:

Een extra aanvulling op uw inkomen omdat u overwaarde in uw woning heeft

Als je in je huis wilt blijven wonen en je hypotheek hebt afbetaald, heb je misschien wat extra geld nodig, maar dat extra inkomen zit eigenlijk in de stenen van je huis. Stekkie behandelt uw overwaarde daarom als een pensioenfonds waaruit maandelijks een bedrag kan worden uitgekeerd. Hoeveel extra inkomen u op deze manier maandelijks kunt krijgen, hangt af van de rentevaste periode die u kiest, uw hypotheekrente en uw overwaarde. Hoe hoger het aandelenkapitaal, hoe meer kan worden uitgekeerd. De kunst is om een ​​beetje conservatief te rekenen om te voorkomen dat je een restschuld opbouwt. Met andere woorden, de bedragen die u ontvangt, verbruiken niet meteen al het eigen vermogen, maar slechts een deel ervan. Dit is logisch, want niemand weet hoe de hypotheekrente over 10 tot 20 jaar zal evolueren, en te veel betalen kan u in de problemen brengen. Per geval moet worden berekend welke bedragen mogelijk zijn en welke kunnen worden uitbetaald.

Stekkie is een omgekeerde hypotheek

Bij Stekkie bouwt u uw schuld in de loop der jaren op tot een bepaald plafond dat wordt afgesproken bij het afsluiten van uw hypotheek. Bij een conventionele hypotheek krijg je een afkoopsom en gaat de hypotheek naar beneden terwijl je aflost, bij een omgekeerde hypotheek is het andersom: je begint met een kleine hypotheek en die groeit in de loop van de tijd. Overigens kunt u ook tussentijds aan Stekkie terugbetalen, maar dat hoeft niet.€