Aanbevolen Nieuws
Eerste consumptiefiche (token) voor blinden en slechtzienden

Op 30 juli 2015 lanceerde B-Token, een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en personalisatie van consumententokens, ’s werelds eerste. Het bedrijf begon met de productie van braillepenningen. Deze token is handig voor blinden en slechtzienden om rond te komen bij evenementen, festivals, beurzen, concerten en disco’s, coffeeshops enzovoort. Het vergroot de toegankelijkheid en zorgt voor een inclusieve samenleving voor mensen met een visuele beperking. Braille tokens zijn beschikbaar in meer dan zestig landen waar B-Token actief is.

Het doel

Braille-penning is in de eerste plaats een inclusieve penning voor blinden en slechtzienden, die kan worden gebruikt bij evenementen, vieringen enzovoort. Daarnaast is de marker een handig hulpmiddel voor het publiek. Zo leren mensen meer en zijn ze zich bewust van de leefomgeving van slechtzienden. Blinden en slechtzienden gaan bijvoorbeeld net zo graag naar het festival als zienden en kunnen daarom alleen betalen. Het bedrijf patenteert de technologie bewust niet. Dit stimuleert andere bedrijven om hetzelfde te doen. Het is alleen voordelig om een
inclusieve samenleving
.

Geschiedenis van brailletokens

B-Token hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. B-Token streeft naar een inclusieve samenleving waar iedereen erbij hoort en zich goed voelt. Dit geldt ook voor bepaalde doelgroepen, waaronder blinden en slechtzienden. Het bedrijf wilde weten hoe het visueel gehandicapte mensen kan helpen met het maken van tokens. Dus vroeg ze begin 2015 aan de Nationale Organisatie voor Blinden
“Blindcare Licht en Liefde” (BLL)
de vraag wat ze voor de doelgroep kunnen betekenen. Met behulp van informatie van BLL begon B-Token met het ontwikkelen van een brailletoken. Het duurde enige tijd voordat de brailletechniek volledig ontwikkeld was. De afstand tussen de punten is belangrijk om de braillecijfers op de lopers te herkennen.

Uiterlijk

Er zijn in totaal vier verschillende plastic braillelopers. Ze hebben allemaal een andere felle kleur en een ander nummer. De gele loper heeft het nummer 1, de rode heeft het nummer 2, de blauwe heeft het nummer 5 en de groene heeft het nummer 10. Deze nummers zijn duidelijk zichtbaar aan één kant.
Verlichting
voor slechtzienden die geen braille spreken, en de andere kant heeft dit nummer
Braille
noemen B-token maakt ook persoonlijke tokens met bijvoorbeeld de namen van dranken, waardoor het fraudebestendig en snel herkenbaar is. Daarnaast kunnen de lopers het braillelogo of brailletekst duidelijk waarnemen voor de doelgroep blinden en slechtzienden. B-Token heeft tokens van verschillende afmetingen, maar voor brailletokens kiest het bedrijf de grootste ronde tokens.

B-token

B-Token is een bedrijf uit Retie (België) dat plastic jetons produceert en personaliseert. Het bedrijf heeft een zeer
innovatieve ideeën
en daardoor komen er regelmatig nieuwe producten op de markt. Naast braillepenningen produceert het bedrijf aluminium penningen, kristallen penningen, ecopenningen, garderobepenningen, gegraveerde penningen en metalen penningen. Jetons worden in één kleur of in full colour bedrukt. Om een ​​ecologische voetafdruk te maken, produceert het bedrijf zelfs houten bedrukte of gegraveerde jetons en hergebruikt het oude jetons. Er zijn ook enkele gadgets beschikbaar, met name enkele of full colour caddy-sleutels, telbakjes en muntzakjes. Vooral in het buitenland is B-Token erg actief. Er is veel interesse in B-Token producten in de Verenigde Staten vanwege de vele goede doelen en andere evenementen voor blinden en slechtzienden. Het bedrijf produceert elk jaar tientallen miljoenen tokens.

Braillemunten bestellen

De website van B-Token heeft een online bestelmogelijkheid, al kun je natuurlijk altijd contact opnemen met het bedrijf via het contactformulier of e-mail.

Lees verder