Eerst sparen, dan kopen

De belangrijkste les die kinderen over geld leren, wordt vaak vergeten door volwassenen. Om iets te kopen, moet je eerst sparen. Geld lenen is te makkelijk in onze samenleving. De enige lening die in aanmerking komt is een hypotheek.

De kredietcrisis heeft uitgewezen dat de meeste consumenten overgefinancierd zijn. Zelfs voor hypotheken zitten we te diep in de schulden. Ook blijft de schuld hoog tot de vervaldatum van de hypotheek, omdat de aflossing tot de vervaldag wordt geduwd. De tussentijdse aflossing is fiscaal niet gunstig vanwege de hypotheekrenteaftrek. Als we iets willen kopen, maar even geen geld hebben, gaan we gewoon een lening aan.

Eerst sparen, dan kopen

Het is niet altijd mogelijk om een ​​lening aan te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een auto kopen voor je werk, maar je hebt simpelweg het geld niet. Het is verstandig om een ​​auto te kopen die stabiel staat en niet te veel vaste lasten heeft. Het uiterlijk van de auto doet er niet toe. In de praktijk blijken we echter liever wat meer te lenen om een ​​auto te kopen die meer prestige toevoegt.

Als je leent, elimineer je spaargeld

Na het aangaan van de lening moet u maandelijks aflossen en rente betalen over de lening. Dit maakt het moeilijker om in de toekomst te sparen. Dus ook mensen die lenen om een ​​auto te kopen blijven achter. Ze komen in een situatie terecht waarin ze een lening moeten aangaan voor de auto’s die ze in de toekomst kopen.

Nadat ze de auto hebben gekocht, moeten ze beginnen met het terugbetalen van de lening. Het moet over een paar jaar worden terugbetaald om te voorkomen dat de auto opnieuw moet worden vervangen. Zo blijft er geen geld over om te sparen voor een andere auto. Als u een auto leent, moet u mogelijk ook een toekomstige auto blijven lenen.

Leningsrente is hoger dan spaarrente

Ongeacht de marktrente kan altijd worden gezegd dat de leningrente hoger is dan de spaarrente. Dat is ook logisch, want de bank moet haar geld verdienen door goedkoop geld (spaargeld) aan te trekken en duurder uit te lenen. Zelfs als u kiest voor de hoogste spaarrente en de laagste leenrente, zit er toch een procentueel verschil tussen. Ook moet de bank het risico berekenen van het niet terugkrijgen van het geld.

Iedereen zou een spaarrekening bij de hand moeten hebben

Mensen die niet kunnen sparen van het geld dat ze elke maand krijgen, moeten sparen om te sparen. Er komt een tijd dat er geld beschikbaar moet zijn om huishoudelijke artikelen of een auto te vervangen. In het geval dat er geen spaargeld voorhanden is, moet er een lening worden aangegaan, wat resulteert in maandelijkse vaste lasten die geen financiële plaats hebben.€