Een zakelijke lening krijgen

Als je ondernemer of beginner bent, kan het voorkomen dat je ineens geld nodig hebt. U kunt er dan voor kiezen om een ​​zakelijke lening af te sluiten. U kunt bij de meeste grote banken en kredietverstrekkers een zakelijke lening afsluiten. Hoe kun je zo’n lening afsluiten en waar moet je op letten?

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening is een speciale lening voor ondernemers of starters. U kunt de lening bijvoorbeeld gebruiken voor kantoorruimte, een winkel of zaken die u nodig heeft. Zakelijke leningen worden meestal afgesloten door startende ondernemers, maar vaak kunnen ook mensen die al een tijdje in het bedrijfsleven zitten, gebruik maken van de lening. Het voordeel is dat er bij een zakelijke lening meestal geen probleem is met het terugbetalen van de lening. Het kan immers met de winst van uw bedrijf. Met een goed businessplan is het geen probleem om een ​​zakelijke lening te krijgen.

Wanneer kunt u een zakelijke lening afsluiten?

Een zakelijke lening afsluiten is niet eenvoudig. Er zijn enkele vereisten waaraan u moet voldoen. Lukt het niet, dan bestaat de kans dat je geen lening kunt krijgen. U moet bijvoorbeeld een schone BKR-historie hebben. Ook moet u kunnen aantonen dat u de lening kunt terugbetalen. Dit kunt u aantonen door bijvoorbeeld uw ondernemingsplan te laten zien. U zou ook geen probleem moeten hebben om uw eigendom of woning als onderpand te verpanden. Het is raadzaam om u te verzekeren tegen financieel falen, zodat er geen problemen zijn met de terugbetaling van de lening.

BKR en krediet

Als je geen schone BKR-achtergrond hebt, kun je geen zakelijke lening krijgen. Dit betekent echter niet het einde van de wereld. Er zijn een aantal bedrijven waar je een lening kunt afsluiten zolang je een BKR-lijst hebt, maar dan zul je veel meer rente moeten betalen. Een andere optie is om te informeren naar een gegarandeerde lening. U kunt het beschouwen als een goed alternatief voor een zakelijke lening.

Een zakelijke lening krijgen

Als u voldoet aan de eisen voor een zakelijke lening, kunt u een lening afsluiten. Dit kan bij de meeste banken en kredietverstrekkers. Er zijn verschillende bedragen waaruit u kunt kiezen. Denk goed na over wat bij uw bedrijf past. Kijk ook goed naar uw winst- en aflossingsopties voor leningen. Als u niet weet wat u moet doen, kunt u vrijblijvend met een financieel adviseur praten. Denk goed na of een zakelijke lening wel echt nodig is, het kost namelijk altijd meer geld. Zijn er alternatieven waarvoor geen lening nodig is? Bekijk dit eerst.

Vergelijk leningen

Als je een zakelijke lening overweegt, is het een goed idee om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Praat met meerdere dienstverleners en luister goed naar het aanbod. Ook is het belangrijk om de voorwaarden en de verschillende rentetarieven te lezen. Houd er ook rekening mee dat een lage rente niet veel betekent omdat er andere kosten zijn om rekening mee te houden. Kijk dus naar meerdere punten als je een zakelijke lening wilt afsluiten.€