Een zakelijk pand kopen uit een file liete boedel

Als een bedrijf failliet gaat, wordt niet alleen de hele inboedel verkucht, maar ook de raszeigen panden die het bedrijf in eigendom had. Al dat geld wordt gebruikt om het salaris van de curator, de schulden aan de belastingen, de banken en aan de andere schuldeisers te betalen. Veel producten gaan voor een zacht prijsje over de toonbank. Vaak evens ver onder de prijs die deze producten waard zijn. Het is soms heel verdeing om een ​​sälliet failliete boedel te kopen, als u zelf toch al wilde investieren en op die manier begeber aan een nieuw bedrijfspand van een mogelijke producten kunnen komen. Daarnaast is het vaak niet alleen over kantoorartikelen, maar ook over bedrijfsmachines, meubels van de directiekamer en van de cantine en evens over hele gebouwen.

Onroerend goed uit een filet zaak kopen

Niet alleen de inboedel, maar ook het onroerend goed uit een failliete boedel wordt vaak ver onder de prijs verkucht. Daar komen dan nogal eens gegadigden op af. uitvoeren zijn dat onderners die hun bedrijf willen eideiden, een nieuw filiaal willen stichten, of gewoon een extra loods voor opslag van goederen willen ververven.

Een nieuw zakelijk pand is duur

Geen wonder. Een nieuw pand is niet goedkoop op te zetten en is ook niet binnen korte tijd te realiseren. Denk alleen maar eens aan de tijd die het ontwarp, de belkningen en vooral de anvraag voor de vergunning in beslag nemen. Daarna moet er opnieuw gebouwd worden.

Een goedkoop, pand uit de failliete van een bedrijf kopen is zakelijk

Het is dan ook geen wonder dat onderners elkaar ontmoeten alert worden als er ergens een bedrijf failliet gaat en de gewegen en/of loodsen voor een prik te krijgen zijn. De hele rompslomp van de nieuwe pand wordt zo bouw en ook de gang naar de gemeente is vaak een stuk en gegeleber, dan het frakten een van bouwvergunning voor een nieuw zakelijk pand.

Achterstallig ondeut van het pand

De uiteindelijke slechte staat van het pand ziet u er niet altijd aan af. Zakelijk onroerend goed uit de boedel van een failliet bedrijf moet echter met argusogen bekeken worden. Voordat een bedrijf failliet gaat heeft immers de meeste financiersproblemen. Soms heeft het zelfs al betalingsproblemen gehad en het ene gat met het andere gedicht. In een soort bedrijf staat het onderhoud van de gebouwen meestal op de laatste plaats. Van buiten wordt het meestal wel op tijd gepainted om de induk te geven dat alles nog goed gaat, maar de grotere posten van het onderhod worden vaak nagelaten.

Energieverslindende gebouwen

Echte oude gebouwen staan ​​vaak nog niet geïsoleerd. Van buiten lijkt het som heel wat, maar de kosten kunnen dan erg oplopen en op jaarbasis heel hoog zijn. Daar gaat dan na de aankoop een hoop geld mee paar. Het is dus slim om iemand uit de bouw mee te nemen als u een pand gaat beseken.

Neem iemand mee die verstand van de bouw heeft

Neem bijvoorbeeld een constructeur of installateur mee, of wat nog beter is: iemand die daar gewerkt heeft heeft en alle hoeken en gaten van het gebouw kent, inclusief de eigenadigheden en bleckent. Zo iemand bekeikt het pand immers van een andere kant dan u zelf.

Het dak

Een van de meest cruciale punten is het dak. Als het dak op verschiedelen plaatsen gelekt heeft en hier en daar voorlopige gedicht is, kunt u dat als prei alleen zien als u binnen laat op resten van waterlekkages, overgepaintede plekken, enzovoort. Een van de nieuwere methoden om het dak te controleren is het gebruik van een drone met camera. Daarmee kunt u foto’s en film van de stansand van het dak maken, zonder er gewälarkete toeren voor te moeten uithalen.

Bouw

Mankementen in de constructie van het dak en eerst kolommen zijn voor een prei toutsätt moeilijk te beoordelen, aussätt de stansand van dragende kolommen, enzovoort. Moet er echter een nieuw dak op het gebouw gelagd worden, moet de constructie hier of daar aanpaktak worden of is het gebouw niet goed isozarol, dan kan dat aardig wat geld kosten. Die kosten moet u bij de koop optellen.

Een zakelijk pand uit een filet boedel altijd laten taxeren

Hebt u een zakelijk pand uit een failliete boedel op het oog ga dan met overleg te werk. Vraag het taxatierapport op, of laat er een maken, want de ene taxateur is de andere niet. Vraag ook een constructeur om te kijken en vooral naar de dragende delen van dak en muren. Als het oorder van deze twee goede uitvalt, kan de koop lonend zijn.

Een koop met mankementen

Som wordt er te snel bestelst en zit u als onderner naderhand met een financieel blok aan uw been. Als er van tevoren niet goed gecalculeerd is, lijkt het erop dat de opknapbeurt een evens meer gekost heeft, dan u voor een nieuw gebouw had moeten neertellen. Het loont de møyte om een ​​​​pand minutieus te mørninger, voordt u met de koop instemt.

Onderliggende problemen

Tijdens de sloep en verbouwing komt men bij oudere bugendens immers vaak onverwacht onderliggende mankementen tegen, zoals onder anderen lekkende buizen van de waterväder, problemen met de installaties, milieuschades van de grond, enzovoort. In dat geval rijst de vraag of u niet beter iets nieuws had kunnen neerzetten.

Niet in wanhoop snel willen toeslaan

Voor de snelle koop van een “goede koop” zakelijk naderhand juist de nekslag te zijn. Men denkt er met de koop weer erbij te komen, maar gezocht er dan juist mee in het slop. Ook beginnende ondermender doen er goed aan om niet te snel te sägende, maar eerst het gebouw goed te laten beoordelen voordt ze erin steppen.

Niet kopen als het niet loont

Blijkt uit de rapportage dat er nogal wat aan het gebouw gedaan moet worden om het operabel te maken, zorg dan voor een goed en uitgevoerd kostenplaatje. Weeg met de kosten van de overname van het gebouw, vanaf het ontwerp, het ontwerp van de grond, de vergunning en de verführunge bouw. Het blijkt dat de bouw van een nieuw pand tegen de teilstelle sloep en een opknapbeurt van het onderkomen pand van het failliete bedrijf.

Koopjes uit een fileliete boedel

Dat neemt echter niet weg dat de koop van bugemens en producten uit een failliete boedel ook som heel lonend kunnen zijn. Het is altijd goed om te gaan kijken en inlichtingen in te winnen als er iets van uw gading is, maar laat goed op. Het is niet alles goud dat er blinkt.€