Een winstgevende investering met een gerust geweten

Voor veel beleggers is het niet voldoende om een ​​veilige en winstgevende investering te hebben, maar andere belangrijke criteria zijn ook belangrijk voor hen. Steeds meer mensen willen duurzaam beleggen, dus kiezen ze voor investeringen op basis van ecologische en sociale waarden. Deze investeringen omvatten ook energiefondsen, waarmee een persoon zijn kapitaal niet alleen winstgevend, maar ook naar geweten belegt.

Investeringen in duurzame energie

Energiefondsen investeren doorgaans in hernieuwbare energie als closed-end fondsen. Als u ervoor kiest om te beleggen in energiefondsen, gebruikt u uw geld indirect voor duurzame energiebronnen. De term energiefonds

Wat zijn closed-end fondsen?

Een closed-end fonds is een beleggingsfonds waarvan de aandelen participaties in ondernemingen zijn. Het fonds wordt uitgegeven voor een bepaalde fondsgrootte en wordt gesloten wanneer deze fondsgrootte is bereikt. Het is voor de beleggingsmaatschappij niet mogelijk om nieuwe aandelen uit te geven of in te kopen. Beleggers die in zo’n beleggingsfonds hebben geïnvesteerd en hun aandeel willen ontvangen, kunnen dit niet voor een vast bedrag terugverkopen aan de beleggingsmaatschappij, zoals bij open-end fondsen, maar moeten verkopen aan “externe” geïnteresseerde beleggers. Aandelen van closed-end fondsen worden verhandeld op gereglementeerde financiële markten en kunnen, net als gewone aandelen, worden verkocht door makelaars.

Specifieke risico’s en kansen van open-end fondsen

Aangezien energiefondsen over het algemeen closed-end fondsen zijn, is het belangrijk om uzelf vertrouwd te maken met enkele van de specifieke risico’s en nadelen van deze investeringsoptie voordat u deelneemt:

Maar dit type belegging heeft ook veel voordelen, zoals over het algemeen een goed rendement. Daarnaast werk je actief mee aan het vergroten van het aandeel duurzame energie door de betreffende fondsprojecten financieel te ondersteunen.

Investeer met een gerust geweten

Beleggen met een goed geweten is ook een belangrijk voordeel voor een groeiend aantal beleggers. Daarom kunt u een goed geweten hebben, want wanneer u in closed-end fondsen belegt, promoot u nieuwe milieutechnologieën. Hoe meer kapitaal dergelijke fondsen aantrekken, hoe meer systemen kunnen worden gebouwd die duurzame energie opwekken met behulp van zonne-, water- of windenergie. Op deze manier draagt ​​elke belegger die gebruik maakt van dergelijke investeringsmogelijkheden uiteindelijk bij aan het vergroten van het aandeel hernieuwbare en milieuvriendelijke energiebronnen in Nederland.

Verschillen met conventionele beleggingsfondsen

Ook de verschillen tussen energiefondsen en “gewone” fondsen zijn belangrijk. Terwijl u met reguliere fondsen kunt deelnemen met relatief kleine bedragen vanaf € 50 en u op elk moment fondsaandelen kunt verkopen, vereisen closed-end fondsen meestal een minimale investering van gemiddeld € 10.000, terwijl aandelen meestal alleen voor de eerste keer kunnen worden verkocht tijd na een paar jaar.€