Een veilige investering

Een beginnende belegger moet waken voor verschillende valkuilen op de aandelenmarkt. Als u wilt beleggen, is het belangrijk om dit veilig te doen. Een groot geldverlies kunt u nooit helemaal voorkomen, maar u kunt uw beleggingen wel een stuk veiliger maken.

Investeringen op de aandelenmarkt

De meeste mensen hebben er al over nagedacht of zijn ermee begonnen: beleggen op de aandelenmarkt. Beleggen is het kopen en verkopen van kleine aandelen van een bedrijf met als doel winst te maken. Is beleggen voor iedereen geschikt? In principe wel, maar het belangrijkste is om veilig te leren beleggen. Je moet goed op de hoogte zijn van de voor- en nadelen van beleggen en de consequenties ervan kunnen accepteren.

Tips voor veilig beleggen

Er zijn verschillende dingen die u als beginner moet weten om veilig op de aandelenmarkt te kunnen beleggen.

Tip #1: Ken je budget
: De grootste fout die beginnende beleggers kunnen maken is om te gaan beleggen met geleend geld of om geld te gebruiken dat ze echt nodig hebben. Gebruik bij het beleggen altijd geld dat u niet nodig heeft. Laten we zeggen dat je al dat geld kunt verliezen. Zorg er als beginnende belegger voor dat u geen geld leent om te beleggen. Niet van de bank en niet van vrienden. Weet dat je als beginnende belegger fouten maakt. Als gevolg hiervan kunt u geld verliezen. Iedereen die een lening heeft afgesloten, moet het geld teruggeven voor iets dat hij niet heeft. Beleg daarom in geen geval alleen met uw geld dat u niet nodig heeft.

Tip 2: Investeer niet met emotie
: Nog een gemaakte fout: Investeren met emoties. Natuurlijk doet het pijn als je aandelenkoers omhoog of omlaag gaat. Je voelt vaak dat de zenuwen door je keel gaan en je handen beginnen te trillen, je zweet en slaapt slecht. Beleggen kan je echt beheersen. Het is echter beter om je emoties niet de vrije loop te laten. Dus geen paniek, verkoop omdat de aandelenkoers daalt. En geen paniekaankopen als aandelen ineens stijgen.

Tip 3: Bepaal het moment van binnenkomst
: Een aandeel dat snel stijgt, zal vaak nog enige tijd blijven stijgen. Het raakt dan het plafond en blijft stabiel of valt er snel af. Soms daalt het zo snel dat het aandeel nog lager daalt dan voorheen. De prijs wordt grotendeels bepaald door de emoties van beleggers. Houd hier rekening mee en tijd uw invoer. Solliciteer vroeg als het aandeel stijgt, maar wacht niet te lang, het plafond is snel bereikt. Een dalende voorraad kan ook een goed instapmoment zijn. Bepaal vooraf wanneer u wilt ingrijpen en wijk daar niet van af tenzij er zich belangrijke gebeurtenissen voordoen.

Tip 4: Neem op tijd winst
: Als je winst hebt gemaakt, wees dan tevreden. Wacht niet te lang met uitstappen. Het aandeel zou net zo hard, zo niet harder kunnen dalen. Wees dus tevreden met een kleine winst. De oerknal zal komen, maar begin klein.

Tip 5: Voorraadverdeling
: Focus niet op een deel van de aandelenmarkt. Probeer uw portefeuille te diversifiëren door aandelen uit verschillende sectoren te kopen. Denk aan zorg, ICT, telecommunicatie, etc. Beter tien kleinere voorraadverpakkingen vanuit verschillende hoeken dan één grote voorraadverpakking vanuit slechts één hoek. Als een bocht fout gaat, ben je echt alles kwijt. Door te spreiden, kunt u uw verliezen uit de ene hoek opvangen met winsten uit de andere hoek.

Aan de slag met investeringen

Nu u weet hoe u veilig kunt beleggen, kunt u aan de slag. Open een rekening bij een bank die ook beleggingsrekeningen aanbiedt. De meeste banken bieden ook gratis realtime streamingaanbiedingen aan wanneer u een beleggingsrekening opent. Neem de tijd om de beurs te onderzoeken en noteer de details die voor u belangrijk zijn.€