Een vakantielening, geld lenen om een ​​vakantie te betalen

U kunt een vakantielening afsluiten voor uw vakantie. Deze vorm van krediet bestaat uit een bepaald soort lening die u kunt besteden aan vakanties. Je stopt een vooraf afgesproken bedrag in de lening en gaat daarvan op vakantie. Zo kun je toch genieten van een welverdiende vakantie als je er het geld niet voor hebt. Maar er zijn meer mogelijkheden voor vakantiefinanciering.

Wat is een vakantielening?

Een vakantielening is een soort lening die u kunt afsluiten. U sluit dan een lening af voor het bedrag waarmee u de vakantie kunt betalen. Dit betekent dat u eerst op vakantie gaat en pas daarna de lening terugbetaalt. Een vakantielening is eigenlijk een doorlopende lening met bijzondere voorwaarden.

Betaalvakanties zijn handig als u niet het hele bedrag in één keer kunt betalen. Je kunt nog een lange reis maken naar bijvoorbeeld Japan of Australië. U betaalt pas na terugkomst van deze mooie vakantie. Daarna betaal je maandelijks het geleende bedrag terug. Zorg ervoor dat je de aflossingen echt elke maand kunt doen, zodat je niet in financiële problemen komt.

Vakantie creditcard

Een andere manier om uw welverdiende vakantie te financieren, is door een creditcard te gebruiken. Voor vakanties zijn er speciale creditcards. Een voorbeeld hiervan is de Riviera creditcard van Krediet Groep Nederland. Met deze speciale kaart betaal je zorgeloos je vakantie. Daarna betaal je elke maand een bedrag terug om de opgebouwde leningschuld af te lossen.

Voordelen van een vakantielening

Nadelen van een vakantielening

andere kansen

Vakanties kunnen op andere manieren worden gefinancierd. Een jaar geleden
onderhouden
is bijvoorbeeld een redelijk idee. En als je toch een verre reis wilt maken die wat duurder is, kun je daar beter langer voor sparen dan een doorlopende lening af te sluiten. Dit scheelt achteraf veel kosten.

Je kunt ook goedkopere vakanties boeken. Je kunt geen geld uitgeven dat je niet hebt. Soms is het beter om een ​​dag vrij te nemen
laag budget
zodat u toch plezier kunt hebben zonder hoge kosten. Een kampeer- of fietsvakantie is een manier om goedkoop op vakantie te gaan.

Er zijn reisdienstverleners die een arrangement in hun assortiment hebben opgenomen. Dit betekent dat je bij een touroperator ook een
regulatie
als u een reis in termijnen wilt kopen. Zo’n aanbod is vaak goedkoper dan een vakantielening. Bij het boeken van een reis kun je direct met het reisbureau afspraken maken over de betaalmogelijkheden van het reisbedrag. De reden dat een reisbureau een goedkoper krediet of lening kan aanbieden, is omdat ze dit soort financiering in bulk inkopen bij een specifieke kredietverstrekker. Zo kan het reisbureau een lagere rente op de lening bieden dan een reguliere kredietverstrekker als je in je eentje gaat winkelen. Als je niet meteen het geld hebt en toch op vakantie wilt maar geen dure vakantielening wilt afsluiten, dan is dit zeker een optie die je kunt overwegen.€