Een te dure creditcard overboeken

Een creditcard is makkelijk en perfect, maar dit soort geld lenen is erg duur. De kosten van creditcards verschillen sterk van aanbieder tot aanbieder. Als je gewoon op zoek bent naar gemak en niet precies weet waar je een creditcard voor wilt gebruiken, is dat een overbodige luxe. Overweeg een zeer hoge rente als er andere “koop nu en betaal later” opties zijn. Bijvoorbeeld een voordelige persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Verschillen tussen creditcards en reguliere debetkaarten en abonnementskosten

U kunt aan uw behoeften voldoen door artikelen nu te kopen en er later voor te betalen. De creditcard is gemakkelijk te gebruiken omdat er wereldwijd mee kan worden betaald. Het grote verschil met een gewone pinpas is dat je bij een creditcard achteraf veel rente betaalt, terwijl je bij een pinpas geld op je rekening moet hebben staan ​​om de aankoop te doen. Waar wil je de creditcard voor gebruiken? Wat is je prioriteit en wil je een duur leven leiden? U dient deze afweging met alle nodige zorg te maken.

De kosten van een creditcardabonnement variëren van tien tot 85 euro per jaar en horen meestal bij hogere koopkracht, hogere kosten. Elke keer dat u uw creditcard gebruikt, sluit u een kleine persoonlijke lening met een hoge rente af, alsof dat de prijs is die u voor die kans moet betalen. Voor kleine online aankopen heb je zeker geen dure creditcard nodig.

Creditcardaanbieders

Er zijn grofweg drie soorten creditcardaanbieders. Dit zijn banken, kredietmaatschappijen en winkels of verenigingen. Elk type dienstverlener heeft invloed op de prijs. Creditcardmaatschappijen zijn experts in het precies weten welke kosten ze moeten dekken en welke het duurst zijn. Banken hebben een creditcard als onderdeel van het servicepakket en kunnen de exacte kosten niet bepalen, wat niet goed is voor u als consument. Als je een apart abonnement wilt betalen en geen hoge kosten wilt betalen, kun je beter een creditcard nemen bij een winkel of vereniging. Als lid betaal je tussen de tien en vijftien euro per jaar.

Hoge en dure creditcardkosten

Aan het gebruik van een creditcard zijn hoge kosten verbonden. De rente is variabel en varieert van tien tot vijftien procent per jaar. Met een hoge bestedingslimiet is dat een groot jaarlijks bedrag. Als er gedurende de maand betalingen van uw rekening worden afgeschreven, betaalt u geen extra rentekosten, anders zou u dat wel doen. Soms komt het ook voor dat je aan het einde van de maand niet genoeg geld op je betaalrekening hebt staan ​​om je creditcardaankopen te betalen, en dat kost natuurlijk geld.

Gebruikt u een creditcard buiten de Eurozone, dan moet u voor elke transactie meestal een extra vergoeding betalen, een zogenaamde ’tarieftoeslag’. De wisselkoerspremie is variabel en varieert van één tot drie procent. Geld opnemen van een betaalautomaat met een creditcard is altijd duur, het is beter om een ​​gewone bankpas te gebruiken als u contant geld nodig heeft.

In geval van opname, verlies of diefstal van de creditcard

Elke keer dat u geld opneemt met een creditcard, moet u minimaal vier euro en vijftig cent betalen. Sommige dienstverleners rekenen zelfs rente over het opgenomen bedrag als gemaakte kosten. Dus hoe groter het bedrag dat u opneemt, hoe hoger de kosten, en het kan snel oplopen zonder dat u het door hebt.

Sommige creditcardaanbieders gaan ver in het stellen van voorwaarden. Een daarvan is dat de eigenaar minimaal één keer per 24 uur controleert of de creditcard nog in zijn bezit is, anders wordt de schade bij diefstal of verlies niet vergoed.

Creditcard overzetten

Overweeg zorgvuldig de voor- en nadelen van een creditcard versus een persoonlijke lening of een doorlopende kredietlijn, en u zult ontdekken dat u uw dure creditcard het beste kunt overzetten naar een betaalbare persoonlijke lening of doorlopende kredietlijn. U kunt online gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen om uw creditcard om te zetten en zo honderden euro’s per jaar te besparen.

Lees verder