Een spaarrekening met een hoge basisrente of een hoge nauwkeurigheidsbonus

Na de jaarwisseling krijgen we allerlei advertenties in onze mailbox over nieuwe spaarrekeningen en spaarformules, de een wat goedkoper dan de ander. Spaarrekeningen kosten niet veel meer. Ze zijn echter nog steeds aantrekkelijk omdat ze maximale veiligheid bieden. Het is echter niet eenvoudig om uit dit brede aanbod de beste spaarformule te kiezen. Kies je voor een spaarrekening met een hoge basisrente, of ben je op zoek naar een high fidelity bonus?

Twee soorten spaarrekeningen

Als spaarrekening heeft u momenteel de keuze tussen twee soorten spaarrekeningen. Er zijn er met een hoge basisrente of een hoge nauwkeurigheidspremie. Meestal haalt u het meeste voordeel uit het gebruik van een spaarrekening met de hoogst mogelijke basisrente. Zo bent u min of meer zeker van de rentabiliteit van uw spaargeld. Slechts in sommige gevallen verdienen spaarrekeningen met een hoge nauwkeurigheidsbonus meer.

De loyaliteitsbonus werkt het hele jaar door

Veel spaarders berekenen de trustpremie verkeerd. De loyaliteitsbonus wordt toegekend over het bedrag dat het hele jaar op uw spaarrekening intact is gebleven. Als u gedurende het jaar een bepaald bedrag van uw spaarrekening opneemt, daalt uw trustpremie evenredig met het opgenomen bedrag.

Wanneer is een spaarrekening met een hoge basisrente?

Als u regelmatig geld opneemt en regelmatig op uw rekening stort, haalt u het meeste uit een spaarrekening met een hoge basisrente. Door te kiezen voor een hoge basisrente bent u altijd verzekerd van het hoogste rendement op uw spaargeld, ook als u minimaal een deel van de trustpremie verliest. Aanbevelingen op dit gebied zijn NIBC Direct, Fortuneo en Rabobank spaarrekening.

Pas op voor de betrouwbaarheidspremie

Een andere optie is om de hoogste nauwkeurigheidspremie te kiezen. De meeste financiële instellingen combineren een hoge getrouwheidspremie met een lage basisrente. Zo’n spaarformule is niet altijd in het voordeel van de consument. Voordat u voor deze spaarformule kiest, moet u er 100% zeker van zijn dat u uw spaargeld voor een lange tijd kunt missen en dus intact laat. Dergelijke spaarrekeningen garanderen u meestal het hoogste rendement, maar in sommige gevallen is dit niet altijd het geval. Als u tegen uw verwachtingen geld van deze spaarrekening haalt, moet u een deel van uw trustbonus teruggeven. En met een hoge getrouwheidspremie bent u voor langere tijd aan uw bank gebonden. Wanneer je overstapt naar een andere bank, verlies je weer een deel van de loyaliteitsbonus.

Inkomsten op spaarrekening zijn niet gegarandeerd

Rentetarieven kunnen op elk moment worden aangepast en daarom zijn rendementen nooit gegarandeerd. Bij het vergelijken van de meest populaire spaarrekeningen vallen meteen de belangrijkste verschillen op. Zet je bijvoorbeeld een jaar 10.000 euro op een spaarrekening, dan is het verschil tussen de meest interessante NIBC Direct spaarrekening en de minst winstgevende rekening maar liefst 225 euro.

De meest winstgevende spaarrekeningen zijn achtereenvolgens NIBC Direct, Fortuneo Spaarrekening, Rabobank Spaarrekening, Deutsche Bank DB E-Shaving, Keytrade Bank Azur Spaarrekening, ABN Amro DirectInvest, NIBC Direct Loyalty Account, Fortuneo Plus Fidelity en Rabo Plus Account Spaarrekening.€