Een private lease auto kan een hele goede optie zijn

Particulier privé leasen in plaats van een serviceauto is populair. Leasen is vaak veel goedkoper dan het kopen van een nieuwe auto, zeker als je niet veel rijdt en geen belasting hoeft te betalen. Daarnaast is het niet nodig om direct een groot bedrag te storten en een nieuwe lening af te sluiten. Particuliere autolease heeft grote voordelen. Misschien is een korte termijn verhuur iets voor jou. Het kan zowel zakelijk als privé zijn. Kijk naar de waarde van je auto en de kosten die je nu maakt en vergelijk deze met de prijs van een private lease. Het veranderen van uw auto bespaart u ook geld.

Autolease

Dat
verhuur
het gebruik van een auto is veelal onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. Dit maakt het vaak goedkoper omdat de leasemaatschappij meestal meerdere contracten tegelijk aan het bedrijf kan verkopen. Daarnaast is de bedrijfshuur gedeeltelijk btw-vrij. Het nadeel van het leasen van een auto met uitstoot is de bijtelling van 22% van de cataloguswaarde van de auto. Het kan behoorlijk duur zijn. Het voordeel is dat ook een zeer uitgebreide full operational lease mogelijk is, waardoor u alle zorgen uit handen neemt.

Privé auto leasen

Maar privé leasen kan natuurlijk ook. Het grootste voordeel voor de verhuurder is dat er geen belasting van 22% van de cataloguswaarde bij zijn inkomen wordt opgeteld. Daarnaast zijn er veel bedrijven, ook online, die willen verhuren aan particulieren. De verschillen tussen elke aanbieder kunnen groot zijn, dus het is altijd een goed idee om meerdere offertes aan te vragen en deze goed te vergelijken. Leasen kan voor u veel goedkoper zijn dan het kopen van een auto.

Leasekosten

Bij een reguliere lease hoeft u geen bedrag neer te leggen om de auto te kopen. De maandelijkse leaseprijs is inclusief afschrijving, motorrijtuigenbelasting, verzekering en onderhoudskosten. Bij een autoverzekering zijn geen claims belangrijk. Hoe meer jaren zonder vergoeding, hoe lager de premie. Bij meer dan 10 schadevrije jaren kan het zelfs voorkomen dat het totale leasebedrag lager is dan wanneer de auto niet geleased maar gekocht was. De VW Golf is de populairste leaseauto en kost bij een lease van minimaal vier jaar tussen de 460 en 500 euro per maand. Dit op voorwaarde dat er niet meer dan 20.000 kilometer per jaar gereden kan worden. Dit is inclusief verzekering, belastingen, onderhoud en alle services, maar exclusief brandstof.

Voordelen van privé auto leasen

Particuliere autolease heeft veel voordelen. Zo weet je precies waar je bent en wat de kosten zijn. Dus geen extra onderhoudskosten en andere extra kosten. Een autolening is niet nodig. Je krijgt een gloednieuwe auto met de nieuwste snufjes. Alles is erg handig.

Shortlease

Bij shortlease rijd je relatief kort met de auto. U betaalt een afgesproken maandbedrag. Dit bedrag is inclusief een bepaald aantal vrije kilometers. Shortlease staat synoniem voor flexibiliteit. Het geeft u de huurauto en alle huurauto-opties. De minimale huurperiode is meestal een maand. Het contract kan dan kosteloos worden opgezegd en u zit niet aan het contract vast. Deze leasing is optimaal voor vakanties of voor iemand die een auto voor een kortere periode wil leasen.

Geen auto en toch rijden

Als u niet veel rijdt en niet denkt aan het bezitten van een auto, kunt u altijd een huurauto nemen. Meestal is het zelfs nog goedkoper. De bekendste in dit gebied is Greenwheels. Het levert zowel aan bedrijven als aan particulieren. Door heel Nederland staan ​​auto’s van Greenwheels dag en nacht direct klaar voor gebruik. U betaalt alleen voor de tijd dat u de auto gebruikt. U kunt ook met de trein reizen en daarna weer terug naar uw auto. Het maakt niet uit of het maar voor een uurtje is of een hele dag. Met een Greenwheels auto heeft u geen onderhoud nodig. Greenwheels wast de auto, brengt de auto naar garages voor onderhoud en zorgt bij schade voor verdere verwerking en reparatie.

Privé verhuur blokkeren

Lease auto. Makkelijk en vaak veel goedkoper. Shortlease is het toonbeeld van flexibele mobiliteit. Dus een aanrader voor iedereen.

Lees verder