Een persoonlijke lening voor een nieuwe auto, geen huurauto

Stel dat u een auto koopt en een goedkope autolening wilt afsluiten, kiest u voor een persoonlijke lening of niet? Geen aanbetaling en lage rente. Het kan ondanks het BKR ook een autolening zijn. Een doorlopende lening, zoals een autolening, is ook mogelijk. U kunt ook lenen bij de vele autodealers met de lening die zij aanbieden. Dit kan vaak maanden zonder rente. Wat is uw autohuur?

Een auto kopen met geleend geld

Bij aankoop van een auto is 0% rente ook mogelijk in termijnen

Een auto kopen is vaak een behoorlijke uitgave. Daarom wordt de auto vaak geheel of gedeeltelijk gefinancierd met een autolening. Dealers zitten niet stil. Zeker nu de auto-industrie het slechter doet, gaan autodealers slim om met geld. Je laat je verleiden door een goedkope lening die een tijdje renteloos uitbetaalt. Dan betaal je hoge rente over de lening. Als je de periode van nulrente meetelt en de periode waarin rente moet worden betaald, dan zie je dat een lening bij een autodealer meestal helemaal niet goedkoop is. Deze vorm van lenen heet
huur kopen
: U krijgt het bedrag direct uitbetaald en na enige tijd gaat u aflossen en rente betalen. Wat veel mensen niet weten, is dat de gekochte auto gedurende de looptijd van de lening als onderpand dient en eigenlijk nog steeds toebehoort aan de autodealer. Dus als u om wat voor reden dan ook in gebreke blijft met een deel van de lening, kan de dealer uw auto terugnemen. Dat wil je natuurlijk niet. Je hebt dit probleem niet met
persoonlijke lening
.

tip: Spreek eerst de prijs van de auto af en pas daarna de leenrente. Op deze manier kunt u 2x het voordeel krijgen van zowel de aankoopprijs als de kosten van de lening.

Waar kan ik een autolening krijgen?

U kunt een autolening afsluiten bij bekende banken, internetbanken, autodealers of andere kredietverstrekkers. Voor elke lening is een autolening geen uitzondering, de rente wordt sterk bepaald door je maandlasten. Een andere factor is de mogelijk negatieve BKR. Als uw BKR negatief is, zullen veel banken u een hogere rente vermijden of u een hogere rente in rekening brengen met een risicopremie. Controleer altijd op extra kosten. Dit is te zien door de effectieve rente te vergelijken met de nominale rente. Over het algemeen geldt: hoe korter de looptijd, hoe lager de rente. Anderzijds betekent een kortere looptijd dat je sneller terugbetaalt en dus hogere maandlasten hebt. Met dit in gedachten ga je op zoek naar de goedkoopste lening.

Een persoonlijke lening zoals een autolening

Bij een persoonlijke lening is het geld direct bij u zodra uw aanvraag is goedgekeurd. Een persoonlijke lening sluit je niet af bij de autoverkoper, maar bij een andere geldverstrekker of bank. Er zijn talloze aanbieders van persoonlijke leningen op internet. Ze hebben geen borgsom nodig, maar in de meeste gevallen checken ze bij BKR of je te vinden bent
BKR zwarte lijst
Land. U staat op de zogenaamde zwarte lijst als u een betalingsachterstand heeft en na enkele aanmaningen nog steeds niet heeft betaald. Als het bij het BKR is geregistreerd, krijg je BKR-code A achter je naam. Is dit niet het geval en is je inkomen voldoende, dan kun je snel een persoonlijke lening afsluiten. Als dit het geval is, zijn er nog steeds geldaanbieders op internet die je een lening zullen geven. Probeer trouwens altijd van de BKR zwarte lijst af te komen bij het doen van reparaties, anders kan BKR een behoorlijke last voor je been worden.

Huren om te kopen? Voordelen van een persoonlijke lening

Ik noemde al een belangrijk voordeel van een persoonlijke lening ten opzichte van het betalen van huur: je auto is geen hypotheek, de auto is van jou. Daarnaast is het goed om bij meerdere kredietaanbieders offertes op te vragen en goed te vergelijken. Dan blijkt dat deze aanbiedingen vaak goedkoper zijn dan een autolening bij een autodealer. Bovendien heb je zoveel om uit te kiezen.

Hoe werkt een persoonlijke lening eigenlijk?

Bij een persoonlijke lening maak je afspraken over het te lenen bedrag, maar ook over de maandelijkse aflossing en de te betalen rente. Spreek ook de gewenste deadline af. Kies als maximale looptijd de periode dat u de nieuwe auto wilt houden voordat u een nieuwe aanschaft. Dit kan natuurlijk een kortere looptijd zijn, want hoe eerder je van de lening af bent, hoe eerder je meer financiële vrijheid hebt en weer kunt sparen voor een andere nieuwe auto. Een auto afbetalen als deze niet meer van jou is, is immers ook niet leuk. U kiest voor een vaste looptijd en krijgt een vaste rente. Zo weet je precies hoeveel je per maand moet betalen voor de auto. Er zijn nog andere manieren om te lenen, zoals een doorlopend krediet, maar de rente is vaak hoger dan bij een persoonlijke lening. Daarnaast is de rente variabel waardoor het aflossen van de lening ook veel duurder kan worden. Wil je zekerheid en een mooie auto, kies dan voor een aantrekkelijke persoonlijke lening.

Doorlopend krediet als autolening

Een doorlopend krediet is ook mogelijk, waarbij u veel flexibeler bent. Het opgenomen deel kan worden opgenomen als lening zolang u onder de afgesproken limiet blijft. Doorlopend krediet heeft verschillende voordelen. Een belangrijk voordeel is dat de lening een lange en soms onbeperkte looptijd heeft, waardoor je bij deze vorm van lenen altijd extra geld achter de hand hebt. Een gekochte auto betekent dat er weer ruimte is voor een nieuwe auto.

Slot

Er zijn veel mogelijkheden om uw auto te financieren. Het is jouw keuze wat je kiest. Er zijn veel bedrijven die je kunnen helpen met een autolening.

Lees verder