Een overzicht van de financiën elimineert schuldverplichtingen

Om te voorkomen dat u in financiële problemen komt, moet u beginnen met een goed overzicht van uw geldzaken. Als er eenmaal grote tekorten ontstaan, is het moeilijk om deze in te halen.

Een fout die veel mensen maken als het gaat om financiën en gebrek aan overzicht. Wanneer een rekening binnenkomt, wordt deze verborgen of uitgesteld. Op zich is dit geen probleem, maar het risico bestaat dat ze te lang blijven zitten. Vaste kosten toestaan ​​via automatische incasso kan een optie zijn, maar u moet wel goed op de hoogte zijn van de status van uw betaalrekening. Ook grote tekorten op de lopende rekening veroorzaken problemen.

Maandelijkse kosten

Precies weten wat er elke maand wordt afgeschreven, is een must om uw maandelijks beschikbare geld verstandig te kunnen beheren. Vaste lasten zoals gas, elektra en elektra, maar ook de hypotheek of huur moeten maandelijks worden afbetaald. Om te voorkomen dat u op korte termijn hoge rekeningen betaalt, kunt u er beter voor zorgen dat de vaste kosten maandelijks worden geïncasseerd.

Je krijgt korting op verzekeringen bij een jaarlijkse betaling, maar het is beter om ze maandelijks te betalen. Een andere optie is om die grotere rekeningen in een maand te krijgen waarin je extra inkomen hebt, zoals mei met vakantiegeld.

Krijg een idee van wat je per maand kunt besteden

Om een ​​financieel overzicht bij te houden, moet u precies weten hoeveel er elke maand binnenkomt (salarissen en voordelen, maar ook bonussen en vooruitbetalingen). Dit wordt in mindering gebracht op het bedrag dat u maandelijks aan vaste lasten moet betalen. Het resterende bedrag kunt u dus besteden. Ook moet er een reserve worden aangelegd, dus een deel van dit bedrag moet naar een spaarrekening.

Je moet grote notities plannen

Het is echter onvermijdelijk dat u onverwachte rekeningen krijgt. Een te hoge voorlopige teruggaaf kan resulteren in een teruggave van enkele honderden euro’s aan de Belastingdienst. In de meeste gevallen kan dit bedrag in meerdere termijnen worden terugbetaald. Als dit op dit moment niet mogelijk maar niet handig is, dient u deze rekening in te plannen. Via de internetbank kunt u nu een betalingsopdracht geven. Uiterlijk in de tijd tot de storting van het bedrag kunt u het bedrag al reserveren. Zo voorkom je dat je aanmaningen krijgt of zelfs maar een deurwaarder bij je voordeur krijgt.

Toediening minimaal één keer per week

Om de rapportage niet kwijt te raken dient er minimaal één moment per week bezig te zijn met administratie. Zo heeft u altijd een beeld van de situatie en kunt u in een vroeg stadium ingrijpen als er iets mis dreigt te gaan.

U kunt de afschriften van de internetbank uitprinten zodat er nog iets op papier staat. Zo weet je zeker dat je niet alleen afhankelijk bent van internet.€