Een onderhandse lening vervangt een banklening

Iedereen die niet uit eigen middelen een som geld kan bijeenbrengen, heeft een lening nodig. Doordat banken vaak te hoge eisen stellen aan het verstrekken van krediet, vertrouwen steeds meer mensen op particuliere kredietverstrekkers en lenen particulier.

Een lening aangaan

Het kan snel gaan als je zijn financiële reserves ziet slinken. Een kapotte auto, een nieuwe laptop of verlangen naar een eigen huis, veel grote aankopen zijn niet eenvoudig te regelen met eigen geld. In zo’n situatie hebben degenen die geen rijke vrienden of rijke familie hebben meestal geen andere keuze dan een lening af te sluiten.

Gespreid kopen

Een lening is een krediet met een vooraf bepaald bedrag dat voor een bepaalde periode beschikbaar is voor de kredietnemer. De schulden van de lener worden opgeteld bij het geleende bedrag. Een van de meest voorkomende kredietvormen is aankoop op afbetaling, wat inhoudt dat de koper het geleende bedrag terugbetaalt in de vorm van periodieke betalingen van een bepaald bedrag.

Waarom wijst de bank de leningaanvraag af?

De meeste leningen worden verstrekt door financiële instellingen. Om zich te beschermen tegen verkeerde financiering, stellen ze vaak extreem hoge voorwaarden aan de eventuele lening. Voldoende regelmatig inkomen is meestal een van deze voorwaarden, evenals een “schone lei” in termen van schulden uit het verleden.

Als u bent geregistreerd als een slechte betaler of niet-betaler omdat u bijvoorbeeld uw rekeningen niet kon betalen of geld schuldig was aan een handelaar of instelling, zullen de meeste financiële instellingen uw leningaanvraag afwijzen.

Online banken zijn vaak flexibeler in hun kredietwaardigheid

Online bankieren kan een alternatief zijn voor lokale bankfilialen. Ze zijn te vinden op internet, zoals de naam al doet vermoeden; Alle communicatie met de klant vindt online of telefonisch plaats. Internetbanken zijn in vergelijking met traditionele banken doorgaans minder streng in hun regels en vaak is een minder nauwkeurige beoordeling van de kredietaanvrager voldoende. Vaak wordt er zelfs heel bewust voor geadverteerd. Het komt echter voor dat om deze reden de in rekening gebrachte rente iets hoger is.

Een onderhandse lening van een particuliere geldschieter

Een andere optie is om geld te lenen bij particuliere kredietverstrekkers. Dit zijn particulieren die zich registreren op daarvoor bestemde internetplatforms om eventueel krediet te verlenen aan vreemden. Vaak moet de aanvrager aan de potentiële geldschieter aantonen waarvoor de lening zal worden gebruikt, zodat deze kan beslissen of hij zijn geld erin wil investeren.

De looptijd en het bedrag van de lening, evenals de toepasselijke rentevoet, kunnen individueel worden bepaald. Particuliere kredietverstrekkers zien over het algemeen af ​​van een diepgaand onderzoek van de aanvrager, zodat mensen met een moeilijke financiële en economische geschiedenis een realistische kans hebben om een ​​lening te krijgen.

Hoe betrouwbaar zijn kredietplatforms?

De laatste tijd zijn er steeds meer dienstverleners die particuliere kredietverstrekkers en kredietzoekers willen combineren, vaak onder meer exotische namen. De diensten omvatten Smava, eLolly, SOS Money en Aux Money, die allemaal een product promoten dat bekend staat als een “persoonlijke lening”. Dit kredietmodel heeft namen als voorbeeld ingevoerd in onder meer Duitsland, Oostenrijk, Engeland en de VS. In Nederland is het enige initiatief op dit gebied (de Boober-site) enige tijd geleden opgericht vanwege te strikte financiële regelgeving.

Stiftung Warentest, de Duitse tegenhanger van de consumentenbond, deed enige tijd geleden een kritisch onderzoek bij dienstverleners in de regio en vond grote verschillen. Maar vooral Smava kwam zeer betrouwbaar en gedegen uit de bus. Het systeem van Smava biedt ook garanties aan particuliere beleggers als de kredietnemer plotseling stopt met betalen. In dat geval wordt de betreffende kredietverstrekker financieel ondersteund door andere kredietverstrekkers.€