Een nieuwe lening aangaan in 2021

U wilt in 2021 een nieuwe lening afsluiten. Hoe werkt het en voor welke leningen kun je kiezen? Een lening aanvragen is heel eenvoudig en kan in de meeste gevallen volledig online. Enige voorbereiding van uw kant is vereist. Zo moet het bijvoorbeeld duidelijk zijn hoeveel geld u wilt lenen, waarvoor u de lening wilt gebruiken en bij wie u de lening wilt aanvragen.

Een nieuwe lening aangaan in 2021

Er zijn veel kredietverstrekkers die u graag geld willen lenen, maar u zult ook een lening willen. Daarom is het bij het aanvragen van een lening belangrijk om je verlanglijstje, een korte checklist, op te stellen:

Welke lening wilt u afsluiten?

Het maakt een groot verschil of u met of zonder onderpand leent. Als het onderpand voor de lening bijvoorbeeld uw huis is (laten we zeggen dat u het huis wilt renoveren), dan is het meest voor de hand liggende om een ​​hypotheek af te sluiten. Als u nog steeds niet zeker bent van het exacte bedrag, kunt u een hypotheek nemen bij een bank met een bepaald kredietplafond, verhoogde registratie. Een groot voordeel is dat je flexibel kunt lenen en niet de hele hypotheek hoeft af te sluiten. Wil je toch het kredietplafond halen, dan hoef je niet opnieuw naar de notaris, maar kun je direct bij de bank aankloppen. Bijkomend voordeel van een hypotheek is dat als het een maandhypotheek is, de hypotheekrente aftrekbaar is van de belasting en de hypotheekrente vaak veel lager is dan de rente die je betaalt over een consumptief krediet. Hypotheekrente kan vast of variabel zijn. Met consumptief krediet bedoelen we meestal een individuele lening of doorlopend krediet.

Persoonlijke lening afsluiten

Bij een persoonlijke lening spreek je vooraf het bedrag af dat je wilt lenen. Na het opnemen van de lening neemt u het gehele bedrag op, of u krijgt het gehele bedrag op de rekening gestort. Van te voren is al bekend hoeveel er maandelijks moet worden afgelost, hoeveel rente je moet betalen en hoe lang de leentermijn is. De kredietverstrekker controleert uw BKR om te controleren of u een goede betaler bent.

Omzetkrediet afsluiten

Een doorlopend krediet is vergelijkbaar met een hypotheek met een verhoogde kredietlimiet. U spreekt vooraf af hoeveel u kunt lenen. Zolang dit bedrag nog niet volledig is opgenomen, is bijlenen binnen dit maximale krediet nog mogelijk. U betaalt in de tussentijd rente over het opgenomen bedrag. Als u contant geld tekort komt, kunt u extra geld opnemen tot aan de kredietlimiet. De rente is in de meeste gevallen variabel en het onderzoek vindt plaats in BKR Tiela.

Een redelijk consumptief krediet kiezen

Vaak is het verstandig om de looptijd van de lening af te stemmen op de looptijd van de aankoop. Als u bijvoorbeeld een persoonlijke lening wilt afsluiten om een ​​auto te kopen, is de maximale looptijd vijf jaar. Korter is ook mogelijk. Het idee is dat na vijf jaar de waarde van je auto zodanig is afgeschreven dat het niet leuk meer is om er over vijf jaar een grote lening op aan te gaan. Met het huis is de situatie natuurlijk anders. Een goed onderhouden woning gaat lang mee, daarom verstrekken banken vaak hypotheken tot dertig jaar.

Online lening afsluiten in 2021

Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen. Dit kan eenvoudig online. Ook kun je online rekenmachines vinden die je een goed beeld geven van de kosten van een lening. Veel reviews zijn ook online te vinden zodat je ook een idee kunt krijgen van jouw gedeelde ervaring met de kredietverstrekker. Het advies is om altijd goed de voorwaarden te checken. Kunt u bijvoorbeeld meer terugbetalen (als u snel van de lening af wilt) of langzamer (als u geld tekort komt? Als aan uw wensen wordt voldaan, wordt de lening snel online afgesloten.

Lees verder