Een motorlening afsluiten

Een nieuwe motor of auto kopen? Dan is het ook het juiste moment om een ​​goede en passende lening aan te gaan. Dat wil zeggen, een lening die niet te duur is. De rente is laag. Een motorlening is onderdeel van de aanschaf van een nieuwe motor. Let op de maandelijkse betalingen. Bij een doorlopend krediet voor een motor zijn ze veel lager dan bij een persoonlijke lening. Ik zal een voorbeeld geven van de kosten van de lening. Betaal dus niet te veel voor je lening en kies voor een lening die afloopt. Uw inkomen bepaalt of er een kredietlimiet is.

Tip: onderhandel eerst over de prijs van de motor en pas daarna over de motorlening. Zo voorkom je dat een goedkope lening duur wordt doordat je geen korting krijgt op de prijs van de motor of je niet genoeg krijgt voor je inruilmotor. Kijk ook hoe lang uw motor meegaat, zodat u de leentermijn daarop kunt aanpassen.

Hoe een lening voor een motorfiets of een autolening te krijgen?

Net als een autolening voor een auto zijn er speciale motorleningen waarmee je een motor op afbetaling kunt kopen. Een motordealer heeft misschien een goede motorlening zonder aanbetaling beschikbaar, maar er zijn andere opties.

Geen dealerfinanciering

Maar er zijn allerlei manieren om de financiering te regelen. Ook zonder dealer. Dit betekent dat motorfinanciering niet per se met de verkoper hoeft te worden overeengekomen. Dit is mogelijk maar niet noodzakelijk. Bij een motorlening van een dealer dient de motor als onderpand. Dit betekent dat zolang de motorfiets niet volledig is afbetaald, de dealer de motorfiets kan claimen. Velen vinden het niet leuk en gaan op zoek naar andere financiering. Wat je ook doet, vraag altijd naar de voorwaarden van de dealer, hoeveel het je per maand gaat kosten en vergelijk het met de resultaten die je online kunt vinden. Dan is het voor jou veel makkelijker om de voor jou meest gunstige lening te kiezen en eventueel met de verkoper te onderhandelen of een goedkopere lening van hem te krijgen. Maak van een motorlening een betaalbare lening. Maak afspraken over de termijnen die u terugbetaalt. Het kan maandelijks, driemaandelijks of halfjaarlijks zijn.

Een persoonlijke lening om een ​​motor te betalen is goedkoper

Kies anders bijvoorbeeld voor een persoonlijke lening bij een bank of andere kredietverstrekker. U betaalt elke maand rente en aflossing, zonder uw motor te verpanden. Zo sluit de lening langzaam af. Het leuke van deze vorm van lenen is dat de motor na enkele jaren volledig is afbetaald. U weet vooraf wanneer dit gaat gebeuren en u weet vooraf hoeveel de motor u per maand gaat kosten. U bepaalt zelf hoe lang u de motor wilt afbetalen. Het is verstandiger om niet voor een te lange looptijd te kiezen, omdat de motor niet eeuwig meegaat, maar het kiezen van een langere leentermijn kan ervoor zorgen dat de lening beschikbaar komt. U kunt de lening aanpassen aan uw persoon.

Wat bepaalt de hoogte van het maandbedrag?

De maandelijkse kosten worden bepaald door de hoogte van de lening, de aflossingen die u moet betalen, de looptijd van de lening en natuurlijk de rente. Als je eenmaal weet hoeveel de motor gaat kosten, kun je op verschillende websites van leenaanbieders uitrekenen of er een motorlening voor je beschikbaar is. Door leningen te vergelijken, kunt u eenvoudig enkele kredietverstrekkers vinden die een aantrekkelijke lening aanbieden. Als dit allemaal een beetje duur is, dan heb je nog twee tools in handen, de prijs van de motor en de looptijd van de lening. Zo kun je bijsturen en meten.

Vraag een offerte aan voor een motorlening

Vraag altijd meerdere offertes aan voor een motorlening waarin staat hoeveel u kunt lenen, leentermijn, motortype en cc, en of het een nieuwe motor of een gebruikte motor is. Sommige banken lenen tot 110% van de prijs van de motorfiets uit. Meer dan je nodig hebt, maar tegelijkertijd heb je extra geld.

Neem een ​​werkende lening voor een motorfiets

Soms wil je hem niet passen en opmeten, maar een grotere lening afsluiten waarmee je ook de motor kunt betalen. Dan kunt u het beste kiezen voor een doorlopend krediet. Deze lening heeft als nadeel dat de rente variabel is, maar het grote voordeel is dat er een veel langere looptijd wordt gehanteerd, omdat er minder wordt afgelost. Het kan ook een handige manier zijn om je motorlening betaalbaar te houden.

voorbeeld van het berekenen van de maandelijkse kosten van een motorlening

Een lening voor particulieren voor 40.000 euro per maand kan zo’n 700 euro kosten, maar bij een doorlopend krediet wordt dat 400 euro. Het maakt dus een groot kostenverschil uit.

Conclusie over het afsluiten van een motorlening

Een motorfiets is een waar genoegen. Een echte liefhebber weet dat en dan wil je je geen zorgen maken over de financiering. Kijk daarna naar de goedkope motorleningen op internet en houd rekening met de adviezen die ik heb gegeven. Zo krijg je de goedkoopste lening voor je motor.

Lees verder