Een mogelijke strategie om geld te verdienen met CFD’s

Beleggen in CFD’s kan op twee verschillende manieren. Zo is er de mogelijkheid om “long” te beleggen op basis van prijsgroei. Er is echter ook de mogelijkheid om te beleggen in ‘shorts’, waarmee wordt ingespeeld op een koersdaling. Beide manieren zijn mogelijk, maar welke strategie kan ik het beste volgen?

Het kiezen van een goede strategie kan moeilijk zijn omdat er veel opties beschikbaar zijn. Een van de vele strategieën wordt hier behandeld. Dit is een standaardstrategie waarbij de belegger zijn eigen toevoegingen kan doen als hij dat nodig acht. Nogmaals, deze strategie kan worden toegepast op zowel korte- als langetermijninvesteringen. Er zijn drie componenten die gezamenlijk strategie definiëren: reden, verwachting en resultaat. Er is echter geen garantie dat deze strategie altijd vruchten afwerpt!

De reden

De trigger is erg belangrijk omdat dit de reden zal zijn waarom de belegger besluit zijn geld in een bepaald instrument te beleggen. Om een ​​geldige reden te vinden, is het noodzakelijk om het nieuws over de aandelenmarkt te volgen en het vervolgens te voorspellen. Er is ook een mogelijkheid om de aanbevelingen van experts op te volgen.

Als er bijvoorbeeld ’s ochtends een nieuwsbericht over Shell is waarin staat dat sommige doelen helaas niet zijn gehaald en Shell geen winst maakt, kan dat een reden zijn om in Shell te investeren. Ook kan het zijn dat je bij het zoeken naar een reden het advies tegenkomt van een deskundige die bijvoorbeeld aanraadt long te gaan in de AEX omdat hij of zij verwacht dat die koers gaat stijgen. Als je de oorzaak hebt gevonden en er zeker van bent dat je ermee kunt beginnen, is het tijd voor de volgende stap.

Aan het wachten

De volgende stap in deze mogelijke strategie is het stellen van verwachtingen. Wat verwacht de belegger, zal de prijs dalen of stijgen? Terugkomend op het fictieve voorbeeld van Shell: als een belegger leest dat de resultaten van het bedrijf tegenvallen, verwacht hij waarschijnlijk dat de prijs zal dalen. Daarom zal de belegger vanwege deze verwachtingen een shortpositie in Shell innemen. Wanneer een deskundige weer aanraadt om in AEX te beleggen omdat hij of zij verwacht dat de koers gaat stijgen, dan mag je dat ook verwachten. Let op dit kan natuurlijk altijd variëren! Als u deze verwachtingen voor AEX heeft uitgesproken, is het verstandig om door te gaan met AEX. Nadat de positie open, short Shell en long AEX is, is het tijd voor de derde en laatste stap.

Het resultaat

Natuurlijk is het belangrijk om te kijken of de positie rendement heeft opgeleverd of dat er sprake is van verlies, het resultaat. Als er winst is, betekent dit dat je een goed doel hebt gekozen en er vervolgens de juiste hoop op hebt uitgesproken. Als er helaas verliezen zijn geweest, betekent dit dat de verwachtingen die zijn gebouwd op basis van de trigger niet correct waren. Op dit punt is het belangrijk om de reden hiervan te achterhalen om fouten in de toekomst te verminderen. Een mogelijke reden zou kunnen zijn dat het beursrapport aangeeft dat de terugkeer naar het Shell-rapport tegenvalt, maar dat het effect pas op lange termijn zichtbaar wordt, terwijl de positie op korte termijn openstaat.

Conclusie

Wanneer de positie gesloten is, begin je helemaal opnieuw, op zoek naar een reden voor je volgende investering. Als je dit vaak genoeg doet, zul je uiteindelijk je eigen strategie ontwikkelen om redenen te zoeken en vervolgens je verwachtingen hierover uiten en het aanvullende resultaat analyseren. Zo heeft u ook een solide strategie die u kunt blijven toepassen, wat kan leiden tot de mogelijkheid om structureel winst te boeken!€