Een minilening aangaan

Als je snel geld nodig hebt, kun je een minilening afsluiten. Dit geldt voor kortlopende leningen van een week tot een maand met een maximum bedrag van 750 euro. Bij sommige van deze leningen is het mogelijk om het geld binnen 10 minuten op je rekening te hebben staan. Het is echter belangrijk om goed na te denken voordat u een dergelijke lening aangaat. Als u de lening niet op tijd betaalt, kunnen er grote kosten ontstaan.

Welke dienstverleners zijn er?

Momenteel bieden vijf agentschappen minileningen aan. Dit zijn: Payday, minilening.nl, CashBob, Voorschotje en Saldodipje (onderdeel van Ferratum). Sommige van deze bedrijven brengen geen rente of extra kosten in rekening. Je moet echter niet te snel in de verleiding komen, want er zijn andere manieren om aan de afgesloten lening te verdienen. Zorg ervoor dat u de voorwaarden van het bedrijf kent voordat u een lening aangaat!

Hoe werkt het?

Tegoeden kunnen worden opgenomen op de website van het betreffende bedrijf of zelfs per sms. Bij sommige bedrijven kun je voor het eerst een maximaal bedrag lenen, bijvoorbeeld 200 euro. Als u deze lening op tijd heeft afgelost, kunt u de volgende keer een groter bedrag lenen. Ook als u een BKR-registratie heeft kunt u bij veel van deze bedrijven terecht, al is dit niet bij alle aanbieders het geval.

Vast in het gras

Bij minileningen zijn er bijzondere gevallen van beslaglegging wanneer de lening niet op tijd wordt betaald. Meestal wordt de boete direct na de betalingstermijn geïnd. De boete loopt op als de lening langer openstaat. Ook wordt de vordering vrij snel overgedragen aan het incassobureau, waardoor de kosten van het incassobureau op de bruikleennemer worden verhaald. Ook zullen verschillende bedrijven openstaande gevallen melden bij het BKR (Bureau Krediet Registratie), waardoor het moeilijk wordt om een ​​lening of zelfs een telefoonabonnement te krijgen.

Met CashBob heb je bijvoorbeeld bijna geen extra kosten om een ​​lening af te sluiten. Als u € 500 wilt lenen, hoeft u slechts € 500,27 terug te betalen. Dit bedrag moet echter binnen 7 dagen worden terugbetaald, anders wordt de zaak direct overgedragen aan het incassobureau en bedragen de extra kosten € 134,74. Je moet dus vrij snel € 635,01 terugbetalen.

Een lening krijgen?

Neem nooit zomaar een lening. Bepaal eerst of het echt nodig is. Wil je iets kopen dat je echt meteen nodig hebt, of kan het nog even wachten? Is het mogelijk om met de schuldeiser afspraken te maken over de aflossing zodat de lening niet nodig is? Kun je iets verkopen waarmee je weer genoeg geld kunt verdienen? Is het mogelijk om geld te lenen van familie? Is het mogelijk om in het rood te staan ​​of met creditcard te betalen? Overdispositie of creditcardrente kan hoger zijn dan de kosten van een minilening. U loopt minder risico als u de lening niet op tijd kunt terugbetalen.

Als u een minilening moet afsluiten, zorg er dan voor dat u de voorwaarden goed kent en zeker weet dat u de lening op tijd kunt terugbetalen. Anders loop je het risico meer geldproblemen te krijgen.€