Een lening overzetten naar een doorlopend krediet

Een bestaande lening oversluiten of omzetten naar een nieuwe is een goedkopere manier van geld lenen en betekent direct sparen. Een lening vergelijken, oversluiten of leningen combineren. Het is goedkoper dan allerlei kleine dure leningen, groot en klein, met een te hoge rente. Betaal oude leningen af ​​en krijg een nieuwe, goedkopere lening. Overstappen naar een doorlopend krediet is waarschijnlijk het goedkoopst als de variabele rente laag is.

Overboeken naar uw bank of naar een andere bank?

Leningoverdracht, wat is dat?

Een lening herfinancieren betekent het verlengen van een lening bij een bank of kredietverstrekker met een nieuwe rente. Dit kan ook door alle soorten bestaande leningen te combineren tot een nieuwe lening. Dat is heel logisch, zeker als er een lappendeken van kleinere leningen is waar niemand echt meer overzicht over heeft. Als je een creditcard hebt, soms een roodstand, een hypotheek krijgt of iets koopt bij een postorderbedrijf, heb je al veel soorten leningen. Allemaal met hun eigen contracten en waarschijnlijk ook met verschillende banken. Natuurlijk kan dat, maar het is niet handig en meestal duurder dan nodig.

Combineer verschillende individuele leningen en kredieten

Iedereen die meerdere kleine leningen en afbetalingsplannen heeft, kan ze allemaal combineren tot een nieuwe lening. Veel soorten leningen zijn geschikt voor de combinatie:

Hoe duur is het om geld te lenen?

Over het algemeen is een lening duurder als er geen onderpand is, er een verhoogd risico is, er een schuld is bij een creditcardmaatschappij, je koopt op afbetaling of je gewoon rood staan ​​bij de bank. Natuurlijk worden al deze rekeningen door u betaald, en misschien realiseert u het zich niet eens. Soms worden de rekeningen elke maand teveel en zoekt u een oplossing. In beide gevallen is het de moeite waard om te kijken of het zinvol is om verschillende leningen over te sluiten. Want 15 procent of meer betalen als je in het rood staat, waarom zou je. Ter vergelijking: de rente op een doorlopende lening is minder dan de helft en bij een hypotheek moet je denken aan een veel lagere rente, omdat het huis als onderpand dient en de bank dus meer zekerheid geeft.

Voordelen van het oversluiten van een lening van een bank

Herfinanciering van leningen betekent het herfinancieren van een lening of leningen. U kunt bij uw bank blijven of overstappen naar een andere bank. Bekijk hoeveel u betaalt voor wat en voor hoe lang. Over het algemeen heeft sluiting de volgende voordelen:

Een lening afbetalen met een lening

Een lening aflossen met een lening klinkt misschien wat vreemd, maar als de rente op de nieuwe lening veel lager is dan op de oude, dan kun je met het extra geld de oude lening of een deel daarvan aflossen. Daarnaast kun je met een lagere rente meer lenen dan met een hoge rente. Vraag de kredietverstrekker om advies zodat hij alle leningen kan bekijken en een bod kan doen op een nieuwe lening op voorwaarde dat u ook een deel van de bestaande schulden vereffent. Doorlopend krediet is meestal een goede optie.

Overstappen naar een doorlopende lening met variabele rente

Doorlopend krediet is de meest flexibele vorm van lenen. U spreekt met de bank of het intermediair af hoeveel krediet u maximaal kunt afsluiten, rekening houdend met uw inkomsten en uitgaven. Zolang u onder deze limiet blijft, kunt u herhaalde opnames doen en betaalt u alleen rente over het opgenomen bedrag. Met de uitbetaling los je de versnipperde leningen af ​​zodat je die rente kwijt bent.

Grote of kleine bank

Als je kijkt naar de leenrentes, dan zie je direct dat de leenrente hoger is voor kleinere bedragen en grote banken. De meeste banken en kredietverstrekkers vinden deze kleine leningen minder interessant vanwege hun relatief hoge administratieve lasten. De rente die u betaalt, is afhankelijk van het bedrag dat u leent. Grote banken blijken soms relatief duur te zijn.

Slots omzet lening goedkoper?

De rentetarieven voor een doorlopend krediet variëren sterk, afhankelijk van de kredietverstrekker. Vraag daarom voldoende offertes aan. U hoeft niet bij uw bank te blijven. Daarnaast vind je op de website van de bedrijven en banken die je geld willen lenen een rekenhulp zodat je kunt kijken naar de verschillende mogelijkheden om zelf geld te lenen. U kunt natuurlijk ook overstappen naar een persoonlijke lening met een vaste looptijd en een vaste rente. Kijk eens goed op internet.

Lees verder