Een lening afsluiten met een uitkering?

Geld lenen met rente? Dit kan soms tot complexe problemen leiden. Want op het moment dat de toeslag verschuldigd is, is het vaak niet mogelijk om extra geld te lenen. Natuurlijk kunnen er situaties ontstaan ​​waarin een begunstigde ook een lening nodig heeft. Gelukkig hebben deze mensen meerdere alternatieven zodat ze toch een lening kunnen afsluiten, met voordelen!

BKR (kantoor kredietregistratie)

Voor het aangaan van een lening wordt in bijna alle gevallen de BKR-lijst gecontroleerd. In het Bureau Krediet Registratie (BKR) kunt u zien of iemand insolvent is en of er geen betalingsproblemen zijn. Wanneer er een uitkering wordt uitgekeerd, kan het BKR vaak een vinkje vinden. Daardoor kan iemand met een uitkering bij veel instellingen geen geld lenen. Gelukkig zijn er ook meerdere instanties waar BKR niet plaatsvindt. Deze agentschappen rekenen vaak hogere rentetarieven dan andere kredietverstrekkers.

sociale lening

De sociale lening is speciaal in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Als iemand met een uitkering toch een lening wil afsluiten, is het raadzaam contact op te nemen met SBN (Sociale Bank Nederland). Een lening bij SBN is eigenlijk alleen bedoeld voor mensen die vanwege hun inkomen nergens anders kunnen lenen. Er moet echter een duidelijk plan zijn van wat u met het geld wilt doen.

Minilening

Als u als begunstigde slechts een kleine lening nodig heeft, is het vaak mogelijk om een ​​minilening af te sluiten. Bij deze minileningen moet je denken aan bedragen tot 500 euro. Het voordeel van deze minileningen is dat de BKR check vaak niet wordt uitgevoerd. U kunt daarnaast ook nog een klein bedrag lenen met een uitkering. Pas op voor de vaak hoge rentetarieven die aan zo’n lening zijn verbonden. De instelling moet het risico dragen dat zij neemt door geen BKR-toetsing uit te voeren. Hierdoor zal de rente hoger zijn dan bijvoorbeeld bij een bank. Ook het bedrag met rente moet vaak binnen een maand worden terugbetaald.

Lenen met voordeel: Belangrijke punten

Als je toch geld wilt lenen met enig voordeel, zijn er veel aspecten waar je rekening mee moet houden. Hier volgt een korte samenvatting van de belangrijkste punten.

Als je twijfelt over een van deze punten, kun je beter (voorlopig) geen lening afsluiten.

Conclusie: lenen met voordeel

Kortom, het is niet zo eenvoudig om geld te lenen terwijl iemand recht heeft op een uitkering. Overweeg altijd goed of de lening echt nodig is en controleer dan altijd of de lening beschikbaar blijft. Vergelijk verschillende bureaus en controleer altijd of er BKR-vermeldingen worden bekeken. Wanneer je verder gaat informeren bij het makelaarskantoor, vergeet dan niet de voorwaarden goed door te lezen (en neem ze indien mogelijk mee naar huis!) Lenen met een uitkering is niet makkelijk, maar zeker niet onmogelijk!€