Een lening aangaan om een ​​auto te kopen

Uit onderzoek van Freo is gebleken dat verreweg de meeste leningen worden afgesloten met het doel een auto te kopen. Dit is echter een zeer slechte investering.

Een auto is voor veel mensen noodzakelijk. De meeste mensen kunnen niet fietsen of lopen naar hun werk. In de praktijk blijkt echter dat veel (veelal jonge mensen) een dure auto kopen, waarvoor ze in de schulden raken. De auto heeft maar een beperkte levensduur, dus het verdient de voorkeur om de autolening zo snel mogelijk af te lossen.

Voor wie zijn de leningen bedoeld?

Naast het kopen van een leenauto, zijn populaire bestedingsdoelen het besparen van extra bestedingsruimte, het overdragen van andere leningen en het financieren van woningrenovaties. Als u het geld aantoonbaar gebruikt om uw woning te verbouwen, is de rente die u betaalt (onder bepaalde voorwaarden) fiscaal aftrekbaar. Over het algemeen zal dit gelden voor kleine reparaties, omdat dure grote reparaties goedkoper kunnen worden gefinancierd met een hypotheek.

Gevaar bij het lenen van een auto

Op basis van gegevens als leeftijd en inkomen van de consument bepaalt de bank hoeveel geld hij wil lenen. Bij het aangaan van een lening worden ook afspraken gemaakt voor het terugbetalen van geld. Een auto financieren met een doorlopend krediet is niet verstandig. Deze lening heeft geen vaste looptijd, waardoor het risico bestaat dat de auto gewisseld moet worden terwijl de lening nog niet is afgelost. Het is verstandiger om een ​​persoonlijke lening af te sluiten. Bij deze leningvorm staat de looptijd van de lening vast.

Afschrijving van de auto

Gedurende de tijd dat u een auto bezit, moet u eigenlijk een reserve opbouwen om de volgende auto te kopen. U weet van tevoren dat de auto over x jaar vervangen moet worden. Een jaarlijkse reservering voor de volgende auto, bovenop de rente en aflossing van de huidige auto, wordt voor de meeste mensen te duur. Het houdt ze in hetzelfde schuitje. De volgende auto moet u ook met een lening betalen.

Hoeveel bedraagt ​​de afschrijving?

Vanaf het moment dat u een nieuwe auto ophaalt bij de dealer, bent u in veel gevallen al duizenden euro’s kwijt ten opzichte van de nieuwwaarde. De auto is niet meer nieuw en zal minder waard worden naarmate de auto ouder wordt. Na een periode van 3,5 jaar en zo’n 100.000 kilometer heeft het horloge zeker de helft van zijn waarde verloren. Voor bepaalde merken en typen auto’s zal de afschrijving nog hoger zijn. De meest stabiele auto’s op dit moment zijn de kleinere stadsauto’s. Vanwege fiscale stimuleringsmaatregelen van de overheid is er veel vraag naar deze auto’s.

Waar kan ik het beste een lening krijgen om een ​​auto te kopen?

Het is niet verstandig om blindelings financiering aan te vragen bij een autodealer. Het is beter om bij verschillende banken te informeren wat zij u kunnen bieden. U moet echter niet blind zijn voor de laagste rente, u moet ook de voorwaarden vergelijken.€