Een klein bedrag lenen

Een klein bedrag lenen was nog nooit zo makkelijk en dus zo verraderlijk als nu. Vergeet minimumbedragen, vergeet minimumloon en vergeet eventuele BKR-registratie. Het enige wat je nodig hebt voor een kleine lening is een mobiele telefoon en een paar minuten geduld. Via sms kun je snel een klein bedrag lenen. Maar wat zijn de nadelen van deze snelle leningen?

Zoals bij alle vormen van lenen geldt ook voor snel lenen voor een laag bedrag (< €500) dat je extra moet letten op de voorwaarden. Een snel sms'je van € 100 extra klinkt erg verleidelijk, zeker als je echt weinig geld hebt. Helaas zijn in veel gevallen de kosten en voorwaarden van het lenen van een klein bedrag erg hoog. En dat is op het eerste gezicht niet altijd duidelijk.

Aandachtspunten en valkuilen bij snel krediet

Google ‘een klein bedrag lenen’ of ‘snel geld lenen’ en je krijgt een lijst met beloften. ‘Snel’, ‘makkelijk’, ‘goedkoop’, ‘ook met BKR registratie’. Meerdere partijen maken duidelijk dat ‘geld lenen geld kost’. Maar hoeveel? En wat zijn de nadelen van zo’n snelle lening?

Pas op voor buitensporige kosten

Zoals bij alle producten en diensten kun je online afrekenen en afhalen: vergelijken loont! Vergelijk minimaal drie aanbieders en kijk hoeveel zij rekenen als je een klein bedrag wilt lenen. Besteed speciale aandacht aan:

De meeste bedrijven die kleine leningen aanbieden rekenen geen rente, maar een vaste kost die afhankelijk is van het geleende bedrag, de aflossingstermijn en eventuele eerdere leningen bij hetzelfde bedrijf.

Hoeveel kost het om een ​​klein bedrag te lenen?

In vergelijking met het lenen van grotere bedragen bij banken is snel een klein bedrag lenen erg duur. € 100 lenen met een betalingstermijn van 15 dagen kost je al snel € 20 tot € 50. Met een betalingstermijn van 30 dagen gaat het om nog grotere bedragen.

Hoewel het leuk kan zijn om snel wat extra geld te krijgen, zijn de kosten van het lenen van een klein bedrag eigenlijk schandalig; vaak zelfs veel hoger dan bijvoorbeeld rood op je bankrekening. In principe zou je flitsleningen echt als laatste redmiddel moeten overwegen. De belangrijkste tip: wees heel kritisch op jezelf en de organisaties waar je een klein bedrag kunt lenen.€