Een hypotheek zonder vast contract

Een hypotheek afsluiten zonder vast contract is zeker niet onmogelijk, zoals velen denken. Een hypotheek afsluiten zonder vast dienstverband of contract kan bij veel verschillende hypotheekverstrekkers. Veel hypotheekverstrekkers hebben hypotheekproducten die kunnen worden afgestemd op uw financiële en persoonlijke situatie. Het ontbreken van een vast contract en de daarmee gepaard gaande financiële onzekerheid vormen dan ook geen belemmering meer.

Artikelclassificatie

Hypotheek afsluiten zonder vast contract

Er is een groot aantal hypotheekverstrekkers die hypotheken verstrekken aan mensen zonder vast contract of vaste aanstelling. Hypotheekverstrekkers hebben verschillende financiële producten ontwikkeld waarmee mensen zonder vast contract toch een hypotheek kunnen afsluiten. Veel aanbieders bieden bestaande hypotheken aan met aangepaste voorwaarden en sommige aanbieders hebben zelfs speciale hypotheken ontwikkeld die garanties bieden voor mensen met minder financiële zekerheid. Deze hypotheekproducten worden doorgaans gedekt door NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Indien mogelijk is het wenselijk om met een dergelijke garantie een hypotheek af te sluiten. Hypotheekverstrekkers maken vaak onderscheid tussen hypotheken voor mensen met een tijdelijk dienstverband en hypotheken voor zzp’ers en ondernemers.

Hypotheek afsluiten met tijdelijke overeenkomst

Het afsluiten van een hypotheek met een tijdelijke overeenkomst brengt een groter risico met zich mee voor de hypotheekverstrekker. Het kan immers zijn dat je na het einde van de uitzendovereenkomst geen verlenging krijgt en dus zonder inkomen blijft. Dan kunt u uw maandlasten van de door u afgesloten hypotheek niet meer dekken. Zowel jij als de hypotheekverstrekker komen in de problemen. Om een ​​hypotheek met een tijdelijk contract af te kunnen sluiten, kunt u een intentieverklaring aanvragen bij de werkgever, waarin de werkgever aangeeft dat de kans op een vast contract groot is. Op deze manier heeft de hypotheekverstrekker meer vertrouwen in toekomstige aflossingen en rentebetalingen.

Hypotheek afsluiten voor ondernemer of zzp’er

Als zzp’er kun je ook een hypotheek aanvragen bij verschillende hypotheekverstrekkers. Maar ook op het gebied van financiële zekerheid en stabiel inkomen zal aan bovengenoemde criteria moeten worden voldaan. Als zelfstandige heb je geen contractueel vast maandinkomen. U kunt echter geen intentieverklaring van de werkgever aanvragen, zoals bij een tijdelijk contract wel kan, omdat u zelf werkgever bent. Als u op zoek bent naar een hypotheek, is het belangrijk om een ​​volledige set gegevens te verstrekken waaruit blijkt dat u de maandelijkse aflossingen en rentebetalingen kunt doen. De meeste hypotheekverstrekkers gebruiken de standaard om hypotheken te verstrekken aan zelfstandigen. Volgens deze norm moet de betrokken zelfstandige kunnen aantonen dat hij al drie jaar een stabiel inkomen verdient. Het laatste jaarinkomen wordt gebruikt om de maximale hypotheek voor zelfstandigen te berekenen.

Hypotheek aanvragen zonder vast contract

Zoals hierboven vermeld, is het inderdaad mogelijk om een ​​hypotheek te krijgen zonder vast inkomen. Het aanvragen van een hypotheek zonder vast contract is echter een ingewikkeld proces. Voordat u een hypotheek aanvraagt, is het daarom aan te raden om eerst goed uw mogelijkheden te onderzoeken. Kijk goed naar je situatie en onderzoek verschillende hypotheken van verschillende aanbieders. In veel gevallen is het ook raadzaam om een ​​hypotheekadviseur in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat uw hypotheekaanvraag optimaal wordt voorbereid en serieus wordt overwogen door hypotheekverstrekkers. Dit vergroot uw kansen op het krijgen van een hypotheek.€