Een huis kopen, renoveren en verkopen

Tijdens stijgende huizenprijzen kun je geld verdienen door een huis goedkoop te kopen en deze na een uitgebreide verbouwing weer door te verkopen. Een goed afgewerkte woning staat ondanks de hogere vraagprijs beter op de markt.

Tot 2008 stegen de prijzen van koopwoningen snel. Er was hoop dat deze stijgende lijn zich zou voortzetten door aanhoudende schaarste, maar die gedachte bleek onjuist. De huizenprijzen zijn tussen 2008 en 2012 sterk gedaald. Een waardedaling van 15 tot 20 procent was geen uitzondering.

Een huis kopen, renoveren en verkopen in de beste tijden

In betere tijden was het kopen en doorverkopen van goedkope huizen een lucratieve bezigheid. Ondanks de aanschafkosten en overdrachtsbelasting kon er op deze manier toch geld verdiend worden. Voorwaarde was wel dat je de verbouwing zelf kon doen. Het inhuren van professionals om de renovatie te doen was te duur, maar door het zelf te doen kunt u veel geld besparen.

Profiteer van verhoogde waarde en de wens van potentiële kopers

Goed onderhouden en perfect afgewerkte woningen zijn het makkelijkst te verkopen. Kopers willen betalen voor werk dat ze niet meer zelf hoeven te doen. Een herenhuis met neutrale muren langs de muren is gemakkelijker te verkopen voor $ 150.000 dan een huis met afbladderend behang en gedurfde muren voor $ 140.000. Potentiële kopers moeten verliefd worden op een huis en je kunt je kansen om verliefd te worden vergroten door het in belangrijke delen te versieren.

Verstandig investeren in een huis kan u winst opleveren

Het vervangen van alle ramen in uw huis door onderhoudsarme ramen heeft een waardeverhogend effect, maar u krijgt geen rendement op uw investering (tenzij de bestaande ramen zijn overleden). Door verstandig te investeren kunt u met een kleine investering de verkoopwaarde van uw woning verhogen. Het installeren van een nieuwe keuken verhoogt de waarde van uw huis, maar u krijgt geen rendement op uw investering. Door uw keuken te renoveren in plaats van te vervangen, kunt u met een kleine investering de inruilwaarde verhogen.

Wat te investeren in een huis?

Belangrijke onderdelen van het huis zijn de keuken en de badkamer. Een badkamer of keuken die moet worden vervangen, zal de inruilwaarde ernstig schaden. Renovatie met een beperkt budget kan winst opleveren. Andere nuttige investeringen hebben betrekking op decoratie. Een complete woning opnieuw schilderen is een kleine investering met een groot resultaat. Het hangt af van de voorwaarde dat je het zelf moet doen. Je kunt geen dure professionals inhuren en rendement verwachten.

Een huis te koop kopen is niet slim tijdens een neergang op de woningmarkt

Als je in 2008 of kort daarvoor een huis hebt gekocht om het vervolgens op te knappen voor de verkoop, was dat een slechte investering. Sinds dit jaar werd het moeilijker om een ​​huis te verkopen. Tussen 2008 en 2012 werden alleen scherp geprijsde woningen verkocht.

Stel dat u in 2008 een huis kocht voor 150.000 euro. De kosten worden meegefinancierd, waardoor de woning een hypotheek heeft van 165.000 euro. In twee jaar tijd heb je het huis voor 20.000 euro verbouwd. Zo is de waarde van de woning zonder verbouwing met 5 procent gedaald. De investering zal waarschijnlijk niet volledig worden terugverdiend, maar laten we zeggen dat het huis kan worden verkocht voor € 162.500 (€ 150.000 – 15 procent + € 20.000). Verkopen resulteert in een verlies van € 2500 + € 20000 (investering) =
22.500 euro
.€