Een huis kopen, nadelen van nieuwbouw

Het kopen van een nieuwe woning heeft veel nadelen ten opzichte van bestaande bouw. Veel mensen kiezen echter voor een nieuwe woning.

Veel Nederlanders geloven dat het ideaal is om een ​​eigen huis te bouwen. Dit kan door een stuk grond te kopen en er een huis op te bouwen, of je kunt een nieuw huis kopen van een bouwproject. Nieuwbouw heeft voordelen, zoals energie-efficiëntie en de mogelijkheid om het eindresultaat te beïnvloeden. Helaas heeft het ook nadelen ten opzichte van het kopen van bestaande gebouwen. We hebben een aantal nadelen voor je op een rij gezet.

Constructie periode

Vanaf het moment dat u besluit een nieuwbouwwoning te kopen tot de daadwerkelijke oplevering duurt vaak lang. Door vertragingen kan de levering maanden langer duren dan vooraf afgesproken. Vertragingen in de bouw moeten goed worden onderhandeld met de bouwer. Vaak kunt u op korte termijn een bestaande woning betrekken.

De aankoopprijs:

Verwacht bij het kopen van een nieuwbouwwoning niet te onderhandelen, want de prijzen staan ​​vast. Als je een bestaand gebouw koopt, heb je meestal wat onderhandelingsruimte die je bij nieuwbouw niet krijgt. In eerste instantie accepteer je de prijzen die ze adverteren, maar je moet niet fout gaan. De prijzen die ze adverteren zijn voor basislevering. Indien u aanvullende wensen of alternatieve verzoeken heeft, worden er extra kosten in rekening gebracht. Wil je geen standaard keuken, maar een keuken die je zelf kiest, dan zul je extra kosten moeten verwachten. Vrijwel alle nieuwe huizenkopers hebben alternatieve voorkeuren. Dit is een kans om de woning helemaal naar uw wens te maken.

gebreken

Iedereen die een nieuw huis koopt, moet een opleveringsinspectie hebben. Tijdens de opleveringskeuring wordt de woning door een onafhankelijke deskundige gecontroleerd op gebreken. Bij zo’n inspectie worden gemiddeld meer dan twintig gebreken geconstateerd.

Een lege open plek

Bij nieuwbouwprojecten is het lastig om een ​​idee te krijgen hoe het zal zijn. Ze zetten prachtige illustraties in brochures die meestal een ander beeld schetsen dan de werkelijkheid. De velden lijken wat breder en de omgeving groener dan ze in werkelijkheid zijn. Het is ook moeilijk voor te stellen hoe uw huis eruit zal zien. U moet echter beslissingen nemen op basis van de situatie die u wilt. Je moet je huis inrichten op basis van de blauwdrukken. Waar mensen vaak te licht over denken, is de tuin. Je krijgt een stuk grond bij je huis om een ​​tuin van te maken. Het zal veel tijd en geld kosten.

Een nieuwbouwwoning heeft ook veel voordelen ten opzichte van bestaande bouw.€