Een hoge lening verlaagt de rente

Wat betreft de rentevoet wordt de lening goedkoper als je kiest voor een groter leenbedrag. De verschillen kunnen aanzienlijk zijn.

Banken proberen u niet alleen een lening te verkopen, ze proberen u ook de grootst mogelijke lening te krijgen. Uit onderzoek via verschillende websites blijkt dat je bij een persoonlijke lening van € 5.000,- ongeveer 7,5% rente moet betalen. Kies je voor een bedrag van 25.000 euro, dan kun je een lagere rente hanteren, namelijk rond de 6%. Er zijn verschillende redenen voor het verschil.

Meer lenen, meer verdienen

De truc van de banken is niet alleen om zoveel mogelijk leningen aan te gaan, maar ook om een ​​zo groot mogelijk bedrag per contract te nemen. Uiteraard wordt er kritisch gekeken naar de verhouding tussen inkomsten en vaste lasten. Qua kosten is het voor de bank aantrekkelijker om één lening van 25.000 euro af te sluiten in plaats van vijf contracten van 5.000 euro. De kosten van vijf contracten zijn hoger. De lagere rente over het grotere bedrag komt mede door het kostenverschil. Daarnaast speelt financiële zekerheid zeker een rol.

Iemand die met inkomen $ 25.000 kan lenen, is rijker dan een consument die maar $ 5.000 kan lenen.Ten slotte speelt verleiding een rol. Wil je €5.000 krijgen om een ​​gebruikte auto te kopen en kun je makkelijk twee keer lenen? Toch kiezen voor een luxere en nieuwere auto voor € 10.000?

Maximaal lenen en het eigen risico sneller terugbetalen

Als je de mogelijkheid hebt om een ​​grotere lening af te sluiten met een lagere rente, dan kan dat. Bij een doorlopend krediet heeft u alleen de mogelijkheid om een ​​kleiner bedrag op te nemen. De maandelijkse kosten zijn echter gebaseerd op de grootst mogelijke lening. Bij een persoonlijke lening heb je de mogelijkheid om direct na het afsluiten een grote extra aflossing te doen. Over het algemeen zijn aanvullende inkopen toegestaan ​​zonder strikte limieten en beperkingen.

Consolidatie van alle leningen in één lening

De leningen die je nog open hebt staan ​​kun je beter samenvoegen tot één bedrag. U kunt bijvoorbeeld denken aan het nog te betalen bedrag op creditcards op bankrekeningen waar u standaard in het rood staat. Combineer deze leningen tot één goedkope lening. Op deze manier kunt u geld besparen en heeft u meer controle over uw geld.

Let ook op bij het registreren van een groter bedrag in BKR

Bij het afsluiten van een grote lening dient u er rekening mee te houden dat de bank de lening ook voor het volledige bedrag registreert. Voor dit bedrag wordt bijvoorbeeld ook een doorlopend krediet met een maximale opname van 25.000 euro geregistreerd. Het maakt niet uit hoeveel van dat bedrag u daadwerkelijk opneemt.

Het zo snel mogelijk aflossen van de schuld moet het hoofddoel blijven

Een lening op reserve biedt gemak, maar brengt ook gevaar met zich mee. Bij een afgeloste lening is het te makkelijk om weer geld op te nemen. De noodzaak om een ​​nieuwe lening aan te gaan werkt als een obstakel als een obstakel.€