Een goedkope autolening is niet altijd goedkoop

Autodealers bieden altijd de laagste rentetarieven voor hun autoleningen in hun showrooms. Deze financiering is meestal goedkoper dan een lening bij een bank. Wel is het belangrijk om goed te vergelijken, aangezien goedkope autoleningen vaak ten koste gaan van andere kortingen.

Een autolening bij een dealer is meestal goedkoper dan via je eigen bank

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen: autoverkopers charmeren je met interessante financieringsvoorwaarden. Bij sommige merken betaal je niets op je autolening. De rente schommelt meestal rond de 3%. Ben je daarentegen voor een autolening bij de bank, dan betaal je al snel zo’n 4 tot 5% rente.

Hoe goedkoop financieren duur kan blijken te zijn

Leningen van autodealers zijn echter vaak minder aantrekkelijk dan ze lijken. Het kan voorkomen dat de consument die er gebruik van wil maken geen korting kan krijgen op de prijs van de auto.

Dus hoe onderhandel je het beste als koper?

De auto-industrie geeft toe dat ze verschillende soorten systemen gebruiken, maar sommige mensen geven gewoon de voorkeur aan nulfinanciering. Uiteraard krijgen ze dan een kleinere korting op de auto zelf. Je kunt tenslotte niet alles hebben.

Goedkope financiering gaat niet altijd ten koste van andere kortingen

Als een persoon zijn autokorting verliest, kan goedkope financiering duurder zijn dan een lening met ongeveer 4% rente van de bank.

Maar bij sommige automerken kun je het blijkbaar allemaal hebben. Zo is bij bepaalde merken de lening gratis en behoud je toch de korting. In dat geval zijn de voordelen gewoon cumulatief: de normale omstandigheden blijven dus volledig doorwerken en de nul procent komt er gewoon bovenop. Dit is een bijkomend voordeel voor consumenten die op zoek zijn naar de beste voorwaarden.

Hoe kun je een auto financieren?

Het kopen van een auto is waarschijnlijk een van de grootste financiële beslissingen die u in uw leven zult nemen, naast het kopen van uw huis. Vaak kunnen mensen uit eigen middelen een nieuwe auto niet betalen. De kans is dus groot dat u de auto financiert. Bij het kopen van een nieuwe auto is het niet ongebruikelijk dat de verkoper standaard vraagt ​​of je de financiering al rond hebt.

Er bestaat
twee
belangrijk
manieren
auto financieren:

En zoals bij alle financiële zaken is het verstandig om vooraf wat onderzoek te doen, ook als je op zoek bent naar een geschikte autofinanciering. Er is immers veel concurrentie op de markt. Want als je de tarieven van de dealer vergelijkt met de tarieven van je bank, blijkt vaak dat je bij de dealer goedkoper uit bent. Maar dan blijkt dat het soms anders loopt.

Wet op het financieel toezicht (WFT)

Per 1 januari 2007 is voor financiële dienstverleners en andere financiële ondernemingen een nieuwe regeling van kracht: de Wet op het financieel toezicht (WFT). De WFT vereist dat financiële dienstverleners en als zodanig aangemerkte personen een vergunning hebben. Vraag daarom in sommige gevallen altijd om het vergunningsnummer om later conflicten te voorkomen€