Een creditcard afbetalen met een lening

Het is erg handig om met een creditcard te betalen, maar vaak wordt ook een lening aangegaan op basis van een creditcard. Een creditcard werkt goed voor online aankopen en in de meeste gevallen kun je met de kaart wereldwijd betalen. Te veel schulden vermijden is het beste wat u kunt doen, aangezien de rente op creditcardschulden vaak hoog is. Hoe gaat u deze schuld afbetalen? Ben je van plan om de schuld af te lossen met een andere lening met een veel lagere rente? Wat is jouw stappenplan?

Een creditcard heeft veel voordelen

Een creditcard heeft veel voordelen. Met deze kaart kunt u gemakkelijk overal betalen en bij aankopen op internet zijn zendingen meestal verzekerd tegen schade. Zo heb je altijd geld op zak, ook als je onderweg bent. Overal kunnen winkelen is verleidelijk, maar het heeft ook zijn nadelen. Het kan zijn dat u meer koopt dan u daadwerkelijk nodig heeft. Zolang je aankopen doet met je creditcard en de rekening direct kunt betalen, is een creditcard een erg handig hulpmiddel. Maar als u creditcardschulden opbouwt, is het verstandig om te overwegen hoe u zo snel mogelijk uit de schulden kunt komen. Het kan handig zijn om de rekening, die meestal later komt, in termijnen te betalen, maar het is vaak niet de goedkoopste manier om te kopen. De rente op creditcardschulden kan immers hoog zijn, maar die moet wel worden betaald.

Dan een prepaid creditcard, geen creditcardschuld opbouwen

Een prepaid creditcard heeft als grote voordeel dat je niet meer geld kunt uitgeven dan er op de kaart staat. Met deze kaart kun je geen schulden maken. Een ander voordeel is dat je bij het aanvragen van een prepaid creditcard geen allerlei ingewikkelde vragen krijgt over je inkomen en BKR-vragen. U kunt eenvoudig een prepaid creditcard aanvragen zonder BKR-controle. Het nadeel is dat je genoeg geld op de creditcard moet hebben om grotere aankopen te doen.

Schuldvermindering creditcard

Als u een creditcardschuld heeft, biedt de creditcardmaatschappij een maandelijkse aflossingsoptie. In feite heb je een soort doorlopend krediet waarbij de lening stijgt met aankopen plus rente en daalt met maandelijkse stortingen. Verminder uw schuld met uw maandlasten door gespreid te betalen, spaargeld op te bouwen of ergens anders een nieuwe lening af te sluiten.

Een nieuwe lening aangaan en ermee betalen?

Een nieuwe lening lijkt niet logisch, maar een nieuwe lening afsluiten kan een goede oplossing zijn als deze wordt gebruikt om creditcardschuld af te lossen. Overigens, als je een negatieve BKR hebt, is het lastig en onwenselijk om een ​​nieuwe lening aan te gaan. Als je een nieuwe lening kunt krijgen, is het logisch als de rente over die lening lager is dan de rente die je op je creditcard betaalt. In feite draagt ​​u de schuld bij de kredietmaatschappij over aan een bank of kredietverstrekker die een lagere rente rekent. Waarschijnlijk kun je je doorlopend krediet het beste overzetten naar een persoonlijke lening omdat je een vast bedrag krijgt met een vaste rente.

Vergelijk persoonlijke leningrente met creditcardrente

Wanneer je een nieuwe lening aangaat, volg je een plan. Dat betekent dat je om verschillende aanbiedingen vraagt ​​en goed kijkt naar de voorwaarden, hoeveel je elke maand moet terugbetalen en vooral hoeveel rente de nieuwe lening heeft. Dan wacht je met het doen van nieuwe aankopen om zo de financiële ruimte vrij te maken om de nieuwe lening zo snel mogelijk af te lossen. U zult merken dat dit proces veel sneller gaat dan het betalen van de leningmaatschappij. Lenen kost geld en helaas staan ​​degenen die een creditcard aanvragen daar niet altijd bij stil. Een creditcard is erg handig, maar vereist ook enige discipline, want anders kan een goedkope aankoop met een creditcard duur uitpakken. Volg het stappenplan om uit de schulden te komen.

Creditcard Schuldenregeling Conclusie

Het is het beste om overmatige schulden te vermijden. Het is duidelijk. Als de schuld toch is ontstaan, rijst de vraag hoe u deze schuld gaat aflossen en betalen. Deze aflossing kan op verschillende manieren, en overstappen naar een andere lening met een lagere rente kan een goede optie zijn. Zorg ervoor dat u deze lening zo snel mogelijk aflost€