Een bekende, online samenvattingsmarkt

Knoowy is een online marktplaats voor studiepapers. Studenten verkopen hun eigen samenvattingen en fragmenten via Knoowy en krijgen betaald als iemand iets downloadt. De verkoopprijs wordt bepaald door de verkoper. Leerlingen die ooit op school waardevolle documenten hebben gemaakt, hebben een extra reden om documenten te delen.

Voorval

Veel mensen schrijven hun eigen papieren. Vooral leerlingen die op school bijvoorbeeld van elk vak een samenvatting maken. Jammer dat deze documenten dan alleen binnen je vriendenkring worden gedeeld. Daarom hebben oprichters Kevin en Ernst de documentenmarktplaats Knoowy opgericht. Als ze worden beloond, denken de oprichters, zijn mensen eerder geneigd hun zelf gemaakte creaties met anderen te delen. Het uploaden of verkopen van documenten is gratis. Zo kunnen gebruikers hun documenten gratis op Knoowy plaatsen en alleen geld verdienen.

Hoe werkt het?

Het uploaden van documenten is alleen mogelijk met een account, dat gratis kan worden aangemaakt. Het uploaden is als volgt:

  1. In de eerste stap wordt u gevraagd een document te uploaden. U kunt ook aangeven hoeveel pagina’s van uw document bezoekers gratis kunnen bekijken. Ook kun je bijvoorbeeld een afbeelding uploaden, zodat bezoekers sneller herkennen waar het document over gaat. Een goede afbeelding is bijvoorbeeld de omslag van een boek dat u aan het verzamelen bent.
  2. In de tweede stap moet u aangeven in welke categorie u het document wilt plaatsen. U moet ook een titel kiezen, een beschrijving opgeven en tags instellen. Het is slim om hier wat meer aandacht aan te besteden, want de samenstelling van de titel, description en tags bepalen hoe goed je document gevonden wordt in zoekmachines en Knoowy zelf. Ten slotte moet u in de tweede stap specificeren voor hoeveel u uw document wilt verkopen. Goede en uitgebreide samenvattingen verkopen bijvoorbeeld voor 5 euro.
  3. In de laatste stap kunt u aanvullende informatie toevoegen. Ben je student, vul dan zeker je school en opleiding in. Heb je een boek samengesteld? Geef dan aan naar welk boek het verwijst en vermeld de auteur en het ISBN-nummer. Als je alles hebt ingevuld, wordt je document ter goedkeuring op de website geplaatst. Nu hoeft u alleen nog maar te wachten tot uw document is verkocht!

Het geld dat u verdient, gaat naar uw rekeningsaldo. Je kunt er andere documenten mee kopen, maar je kunt ook een saldo uitbetalen als je 15 euro verdient. Daarna wordt het geld zeer snel op uw rekening bijgeschreven.

U kunt documenten kopen met uw rekeningsaldo, iDeal, Paypal en Mistercash. Om een ​​document te downloaden, gaat u naar het betreffende document, klikt u op “Koop dit document” en kiest u een betaalmethode. Om documenten aan te schaffen, moet u eerst inloggen. Als u een document heeft aangeschaft, wordt u ook gevraagd een beoordeling achter te laten. Sommige mensen vragen zich natuurlijk af wat de kwaliteit van het document is, maar met previews en reviews krijg je een goede eerste indruk.

Wat wordt er aangeboden?

Momenteel biedt Knoowy vooral samenvattingen van grote hogescholen en universiteiten in Nederland en België. Naast bijna 10.000 samenvattingen vind je er ook aantekeningen, aantekeningen, opdrachten, huiswerk en antwoorden.

Bijverdienen

Heb je zelf niet zoveel documenten, maar anderen in je netwerk wel? Dan kun je zelf nog iets verdienen door ze uit te nodigen. Knoowy heeft een verwijzingssysteem ontwikkeld waarmee elke gebruiker vrienden, familie en kennissen kan uitnodigen. Wanneer iemand zich via u aanmeldt, verdient u 5% commissie op het aankoopbedrag telkens wanneer het document wordt verkocht.

Daarnaast is het slim om extra rente te verdienen als je documenten verkoopt. Standaard verdient u 70% voor elk verkocht document en 30% gaat als commissie naar Knoowy. Maar als je een paar dingen doet, zoals Knoowy taggen op Facebook of meerdere documenten uploaden, krijg je elke keer twee procent meer. Op deze manier kunt u uw basiscommissie verhogen tot 80%.€