Een beetje geld besparen blijft onopgemerkt

Door munten te hamsteren, kunt u kapitaal opbouwen zonder het te beseffen. Je merkt niet dat je spaart, maar je kunt op deze manier honderden euro’s per jaar besparen.

Door af en toe munten uit uw portemonnee in een spaarpot te gooien, kunt u in de toekomst sparen voor een goed doel. Wat betreft uw beschikbare budget, u zult er nauwelijks iets van merken. Houd er rekening mee dat verzekeraars maximumbedragen hanteren voor dekking bij brand of inbraak.

Euro’s besparen

De snelste manier om geld te sparen is door één euro en twee euromunten te sparen. Je bouwt snel veel geld op en dit vermindert het aantal impulsaankopen. Vaak zijn er aankopen die maar een klein bedrag kosten met kleingeld uit je portemonnee. Je loopt bijvoorbeeld door de stad en haalt croquet uit een automaat. Als je geen kleingeld op zak had, had je zo’n aankoop waarschijnlijk niet gedaan.

Bewaar alle wijzigingen uit uw portemonnee

U kunt nog dramatischere resultaten behalen zonder losse wijzigingen in uw dagelijkse edities. U kunt het ontvangen geld altijd in uw spaarvarken storten. Het is een snelle manier om geld te besparen, maar het kost veel van je geld.

Bespaar een beetje geld tot een euro

Door altijd wisselgeld tot een euro in een spaarpot te storten, zal het sparen niet heel snel gebeuren, maar ook vrij onopgemerkt blijven.

Regelmatig geld naar de bank brengen

Zolang het geld in huis is, wordt het steeds minder waard. Uw spaargeld is onderhevig aan inflatie. Daarom is het mogelijk om volgend jaar een euro minder te betalen dan de huidige. Door geld op een spaarrekening te zetten, krijgt u in ieder geval een gedeeltelijke vergoeding voor de gestegen inflatie.

Thuis contant geld houden brengt risico’s met zich mee

Naast waardeverlies door inflatie loopt u ook risico op brand en diefstal. Met munten loop je weinig of geen risico op brand, maar met papiergeld loop je dat risico wel. Geld dat verloren gaat door brand kan worden vergoed door De Nederlandsche Bank. Er moet echter worden opgemerkt dat er geld wordt verbrand. U kunt ook een gedeeltelijke opstalverzekering claimen, maar contant geld is slechts tot een bepaald maximum gedekt.

Geld gestolen uit je huis

Het geld is ook verzekerd tegen het risico van inbraak in de inboedelverzekering, maar ook hier is een maximum aan verbonden. Het maximale bedrag dat verzekeraars uitkeren verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. De dekking van dit risico loopt van 250 tot 1250 euro. Zo is de dekking Centraal Beheer Achmea slechts € 250,- en de ASR-dekking € 1.250,-. Het maximale bedrag aan contante dekking kan ook afhankelijk zijn van de regio waarin u woont. In stedelijke gebieden worden meer diefstallen gepleegd, waardoor sommige verzekeraars in grote steden lagere bedragen rekenen.€