Een bankrekening openen in Thailand

Het is relatief eenvoudig om een ​​bankrekening te openen bij een Thaise bank. U kunt dit meestal doen door naar een filiaal van een Thaise bank te gaan. Een rekening kan worden geopend op vertoon van een paspoort en een toeristenvisum. Veel Nederlanders kiezen voor deze optie omdat ze niet elke keer dat ze geld opnemen bij een geldautomaat transactiekosten hoeven te betalen. Het is ook makkelijker voor mensen die zaken doen in of wonen in Thailand.

Steeds meer Nederlanders openen een bankrekening in Thailand. Er zijn verschillende redenen waarom ze dit doen. Ten eerste is Thailand een zeer drukke vakantiebestemming voor Nederlanders. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen het Aziatische land. Vooral voor degenen die vaker komen, is het aan te raden om een ​​rekening te openen bij een lokale bank. Geld opnemen in het buitenland met een geldautomaat is heel eenvoudig, maar de transactiekosten worden elke keer betaald. De verschillende Nederlandse banken rekenen transactiekosten van € 2,25 per transactie. Daarnaast worden er transactiekosten in rekening gebracht door verschillende Thaise banken. Het varieert ook van 100 tot 180 baht. De baht is de munteenheid van Thailand. Daarnaast wordt bij de transactie meestal ook de wisselkoers van de euro ten opzichte van de baht met 1 procent aangepast in het voordeel van de bank. Om deze transactiekosten te vermijden, wordt degenen die regelmatig in Thailand verblijven geadviseerd om een ​​lokale bankrekening te openen.

Wisselkoers Thaise baht

U kunt dan het geld van uw Nederlandse bankrekening naar uw Thaise bankrekening overmaken. Een andere mogelijkheid is om contant geld uit Nederland mee te nemen en bij aankomst in het filiaal te deponeren. Dit kan voor maximaal 10.000 euro. Er moet rekening worden gehouden met eventuele schommelingen in de koers van de baht ten opzichte van de euro. Hierdoor kan uw geld meer of minder waard zijn. Over het algemeen is de Thaise wisselkoers vrij stabiel.

Werken in Thailand

Een andere reden waarom iemand een bankrekening bij een Thaise bank zou openen, is omdat hij of zij in een Aziatisch land werkt. In Thailand is een relatief grote groep Nederlanders werkzaam in het toerisme, veelal als administrateur of exploitant. Dan kan het handig zijn om een ​​Thaise bankrekening te hebben. Het geld kan dan snel worden overgemaakt. Het zorgt ook voor meer vertrouwen bij lokale zakenpartners. Aanvankelijk werden in Thailand veel betalingen contant gedaan, maar de laatste decennia hebben steeds meer Thais een bankrekening gekregen.

Een bankrekening openen bij een Thaise bank

Een bankrekening openen bij een Thaise bank is relatief eenvoudig, zeker in vergelijking met veel andere landen. Het hangt echter af van elke bank. De grootste Thaise banken zijn Siam Commercial Bank en Kaikom Bank. Je kunt gewoon een bankkantoor binnenlopen en ter plekke proberen een rekening te openen. Het hangt meestal af van de lokale filiaaleigenaar of dit mogelijk is. Op het platteland heb je meer kans dan in een vestiging in de stad. Een bankrekening kan meestal worden geopend op vertoon van een paspoort en een toeristenvisum. U moet ook een adres opgeven. In dat geval kunt u ervoor kiezen om het adres van uw hotel op te geven. De bank is het daar meestal mee eens. Na het openen van een rekening betaal je eenmalig 300 baht om een ​​betaalkaart te ontvangen. Soms eisen banken ook een minimale storting.€