Een auto verpanden en toch mobiel zijn

Verpand je auto en blijf mobiel, erg handig als je snel geld nodig hebt maar de auto niet kunt missen. Iedereen die zijn auto uitleent en toch wil blijven rijden, kan bij sommige gespecialiseerde pandjeshuizen onderhandelen over een zogenaamde “sale and lease back-oplossing”. Ideaal voor zzp’ers met een tijdelijke geldcrisis die een auto nodig hebben voor zaken.

ZZP: auto hypotheken met mogelijkheid tot doorrijden

Uit onderzoek blijkt dat minder dan 5% van de Nederlandse bevolking met de auto naar een pandjeshuis gaat. Veel ondernemers en zzp’ers houden geen rekening met de mogelijkheid om hun auto te hypothekeren, omdat ze er in hun economische activiteit niet zonder kunnen. Helaas staan ​​ze niet bekend om de “uitcheckoptie”.

En dat terwijl een autohypotheek voor zzp’ers en zzp’ers een zeer handige optie is om kortdurende financiële tekorten te verhelpen. Met deze vorm van verpanding kunnen vooraf de verwachte kosten nauwkeurig worden berekend.

Hypotheeklening: goedkoop geld in nood

Als u dringend geld nodig heeft, kunt u uw auto verpanden. Daarnaast is het verpanden van een auto met een lease-back clausule een uitermate geschikt concept. Budgetadviseurs waarschuwen wel voor woekerrentes, maar dat is in dit geval niet terecht.

Wie voor langere tijd geld nodig heeft, moet natuurlijk zijn auto direct verkopen. Maar waarom geen 5% rente betalen voor 1 maand om een ​​tijdelijk financieel probleem op te lossen en de auto te houden en toch mobiel te blijven? Dit type onderpand is bedoeld voor een korte periode en is voor deze periode niet zo duur.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Als pandjesbaas bieden gespecialiseerde autodealers contant geld aan op alle soorten voertuigen met behulp van een zogenaamde ‘sale-and-leaseback-regeling’. Om snel uw liquiditeit voor persoonlijke of zakelijke behoeften te verbeteren, kunt u tot 80 procent van de huidige waarde van uw auto lenen zonder BKR-controle of aanvullende kredietcontrole.

In de “sale and lease back-oplossing” wordt de auto verpand en terug geleasd door het afsluiten van een apart contract. Vooral ondernemers en freelancers die op korte termijn liquiditeitsproblemen hebben, zouden geïnteresseerd moeten zijn in de “drive through-optie”.

Grotere bedragen kunnen worden geleend via “sale and rent-back”

Bij de zogenaamde sale en rent-back structuur wordt het voertuig niet overgedragen en kan het verder rijden. Zeer interessant voor bedrijven, omdat de gemaakte huurkosten fiscaal aftrekbaar zijn.

In vergelijking met traditionele manieren om bijvoorbeeld sieraden te verpanden, kunnen klanten aanzienlijk grotere bedragen lenen bij het verpanden van hun auto vanwege de hoge marktwaarde van de auto’s. Gespecialiseerde autodealers focussen op inruilwaardes en betalen binnen enkele minuten tot 80 procent van de inruilwaarde uit.

Met de Sale-and-Rent-Back-methode kunnen klanten altijd hun herroepingsrecht uitoefenen zodra hun tijdelijke geldnood voorbij is. De huurprijs wordt berekend per dag.

Het is handig om zelf het maximale leenbedrag te berekenen

Pandjesmakelaars bepalen niet willekeurig het te betalen bedrag. Ze zijn gebaseerd op de ANWB-prijslijst en betalen tot 80 procent van de huidige marktwaarde. Bij het hypothekeren van een voertuig kunnen klanten eenvoudig het maximale leenbedrag berekenen.

Maar zelfs als financiële lacunes snel moeten worden aangepakt, mogen ze niet lichtvaardig worden opgevat. Volgens het motto “Vertrouwen is goed, maar controle is beter”, moeten klanten zorgvuldig worden geïnformeerd over de voorwaarden van het contract.€