Een auto of aanhanger verpanden

Veel mensen kiezen voor een lening als ze dringend geld nodig hebben. Een beter maar minder bekend alternatief is het verpanden van een auto, aanhanger of motor. Want in 2020 is onder invloed van de coronacrisis de bereidheid van banken om leningen uit te geven flink afgenomen. De vooruitzichten voor de economische bedrijvigheid en de werkgelegenheid zijn zeer onzeker. En dan is er natuurlijk het Kredietbureau (BKR) dat je in de weg kan zitten.

Dringend geld nodig: uw auto als onderpand voor leningen

Autolombard past heel goed in het bekende rijtje pandjeshuizen en verstrekt voornamelijk leningen aan particulieren, maar in sommige gevallen ook aan bedrijven. Als zekerheid voor de lening wordt een specifiek voertuig gestort.

BKR melding is niet nodig

Uiteraard wordt niet de volledige waarde van het voertuig uitbetaald, maar slechts een bepaald percentage van de waarde. Bij het storten van een pandrecht kan de leningaanvraag en registratie bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) worden overgeslagen. Daarom is het alleen een transactie tussen de klant en het pandjeshuis. En ze worden meestal heel discreet behandeld.

Autobelofte: hoe het werkt

Wie zijn de klanten van autopandjeshuizen?

Alle lagen van de bevolking zijn vertegenwoordigd in de klantenkring van Autolombarda. Klanten waren aanvankelijk ook veel kleine ondernemers. Ze hadden startkapitaal nodig. Of bijvoorbeeld onverwachts, toen de Belastingdienst een nacalculatie uitvoerde, bleek dat de financiële situatie niet zo rooskleurig was als werd aangenomen. Tegenwoordig komen er vooral particulieren.

Wanneer is het goed om een ​​auto of aanhanger te verpanden?

Voor veel consumenten is een autopandjeshuis een handige manier om snel en zonder speciale afhandeling (leningaanvraag etc.) aan een kortlopende lening te komen. En sommige ondernemers overwinnen op deze manier tijdelijke liquiditeitsproblemen, zodat leveranciers toch blijven leveren.

Hoe oud mag een auto zijn?

Auto’s die te oud zijn of waarvan de herkomst niet bekend is, worden niet geaccepteerd. U kunt niet in een auto stappen die ouder is dan tien jaar, tenzij het de oude is. Je zou denken dat mensen er alles aan zouden doen om hun voertuig terug te krijgen, maar in de praktijk blijkt dat erg tegen te vallen. Dertig procent wordt niet meer in rekening gebracht.

Nibud ondersteunt autohypotheken niet

Het Nibud (Nationaal Budget Informatie Instituut) is niet zo bekend met het fenomeen ‘voertuiguitsluiting’. Wel met het verpanden van juwelen en andere kostbaarheden. Ze ondersteunen geen verpandingsvoertuigen. Als u uw auto op de markt brengt, krijgt u er veel meer voor terug. Maar ja, verkopen is voor velen vaak net een stap te ver!€