Een auto kopen met uitstel van betaling kost geld

Autofabrikanten willen het kopen van een auto betaalbaar maken. Als u op dit moment niet beschikt over het bedrag voor de aanschaf van een nieuwe auto, kunt u gebruik maken van de optie uitstel van betaling. Uitstel van betaling lijkt gratis, maar in de praktijk pakt het vaak anders uit.

Koop nu een nieuwe auto en betaal twee of drie jaar rentevrij. Het lijkt aantrekkelijk, maar het heeft zijn nadelen. U betaalt geen rente, maar dat betekent niet dat u geen rente betaalt. In dit artikel vindt u enkele hiaten.

Benodigd bedrag niet beschikbaar? Koop geen auto

Het uitstel van betaling is ook de lening die u aangaat voor uw auto. Lenen om een ​​auto te kopen is altijd onverstandig. Zeker in de eerste jaren na aanschaf van een auto moet je veel afschrijven op de auto. Tegen de tijd dat het kenteken op uw naam staat, bent u al duizenden euro’s kwijt. Als u het geld niet op tijd krijgt, betaalt u uiteindelijk een hoge rente voor de “gratis” lening.

Uitgestelde betaling zorgt voor registratie in BKR

Deze leenvormen worden ook geregistreerd bij het BKR. Registratie zou geen probleem moeten zijn. Er kunnen problemen ontstaan ​​als u andere financiële verplichtingen wilt aangaan. Zo wordt bij het kopen van een woning het bedrag dat u leent flink verlaagd door een uitstel van betaling. Dit kan worden opgelost door de uitgestelde betaling in te wisselen.

Door onvoorziene omstandigheden heeft u het geld niet op tijd beschikbaar

De lening is gratis zolang u aan strikte voorwaarden voldoet. U moet het openstaande bedrag voor de vervaldatum kunnen betalen. Als het niet werkt? Je komt vast te zitten met een dure lening. De rente zal tussen de 10 en 15 procent liggen. Tijdens de uitgestelde periode moet u ervoor zorgen dat u het bedrag incasseert. Als u het geld niet op tijd ontvangt, is het verstandig om een ​​aparte lening af te sluiten met een lagere rente. Met het geleende bedrag kunt u uw betalingsverplichtingen in uitgestelde betaling opzeggen.

Welke kosten worden in rekening gebracht bij te late betaling?

Er wordt ook geen rente geadverteerd, maar u weet de werkelijke kosten pas als u de lening afsluit. Meestal worden er administratiekosten van € 75,- in rekening gebracht. Daarnaast kunnen er ook administratiekosten in rekening worden gebracht als percentage van het uitgestelde bedrag. Over het algemeen kan worden gesteld dat de kosten voor de consument te hoog zijn. De omschrijving van de administratiekosten wordt gebruikt als gedeeltelijke vergoeding voor de uitgestelde betaling.

Maak een korting in plaats van een uitgestelde betaling

Bij prijsonderhandelingen wordt vaak rekening gehouden met uitgestelde betaling. De regeling geeft u een lagere inruilwaarde of een kleinere korting op de aankoopprijs. Verkopers gebruiken uitgestelde betaling als onderdeel van een korting die ze kunnen weggeven. U kunt beter kiezen voor een extra korting dan voor een uitgestelde betaling.

Als u het benodigde bedrag nog niet heeft, koopt u een goedkopere auto of bespaart u meer.€