Economisch winkelen bespaart geld en eten

Economy shopping is een manier van winkelen waarbij je zoveel mogelijk lekker eten en andere benodigdheden krijgt voor zo weinig mogelijk geld. Veel mensen moeten tegenwoordig wat zuiniger zijn. Besparen op lekker eten is geen optie omdat gezondheid voorop staat. Gezond en vers eten is niet altijd goedkoop, maar als je wat rondkijkt, kun je nog steeds gezond, vers eten krijgen voor een goede prijs. Een optie is om te kopen bij een agrarische winkel. Vaak vind je daar versere en goedkopere groenten, fruit en aardappelen dan in de supermarkt, maar ook daar moet je oppassen. Wat de boer niet zelf verbouwt, moet immers ergens anders worden gekocht, wat het natuurlijk soms duurder maakt. Bezichtiging is nog steeds vereist.

Goedkoop winkelen doe je het beste met contant geld

Haal het benodigde bedrag een keer per week voor de hele week van uw bankrekening. Doe dit vlak voordat je een week boodschappen gaat doen, en zorg ervoor dat je dit de hele week blijft doen. Pin zo min mogelijk in winkels.

Vastgezette bedragen worden sneller vergeten

Vastgezette bedragen worden vaak snel vergeten, zeker als het geen grote bedragen zijn. Aan het einde van de maand wordt vaak ontdekt dat er meer geld op de pinpas is uitgegeven dan eigenlijk de bedoeling was. Als je een vast bedrag in je portemonnee hebt, zie je het ook tijdens het winkelen en ben je beter voorbereid om het hier of daar rustig aan te doen.

Ga maar één keer per week naar de supermarkt

Pak hoogstens een verse groente of fruit tussendoor, maar ga niet vaker. Dit weet je waarschijnlijk wel: als je een winkel binnenloopt, zie je altijd iets dat je echt nodig hebt, en kom je met meer thuis dan je had gedacht. Supermarktlay-outs hebben alles te maken met zoveel mogelijk geld uit je zakken halen. Meestal kom je in de winkel iets tegen dat je “eigenlijk thuis moest hebben”, maar als je niet was gegaan, had je dit item waarschijnlijk niet gemist.

Een dagelijks bezoek aan de supermarkt kost extra geld

Dus iemand die elke dag op pad gaat voor vers vlees en verse groenten of fruit, zal op den duur per week duurder zijn dan iemand die één keer per week boodschappen doet en bijvoorbeeld maar één keer in het weekend iets vers brengt. in het huis.

Maak van tevoren thuis een lijst met economisch bereide gerechten

Er zijn twee redenen waarom je nooit het huis uit zou moeten gaan zonder een boodschappenlijstje. Ten eerste onthoud je alles wat je opschrijft veel beter. Het wordt beter onthouden, dus veel mensen hoeven deze lijst alleen maar te controleren voordat ze bij de kassa aankomen om te zien of ze iets zijn vergeten.

Twijfels zijn bijna niet meer nodig

Daarnaast twijfel je in de winkel nooit of je thuis nog iets op voorraad hebt of niet. Je hebt tenslotte alle voorraadschappen bekeken en weet maar beter wat je in petto hebt. Natuurlijk kun je iets extra’s mee naar huis nemen om te proberen, maar slechts af en toe. Koop nooit in een opwelling. Meestal is het niet de goede manier en blijft het thuis op een plank of in een kast.

Vooruitkijken bespaart vaak geld

Kijk vooruit terwijl u uw boodschappenlijstje maakt. Voor verjaardagen of andere feestjes kun je vaak deals krijgen op producten die niet bederfelijk zijn of langer houdbaar zijn en/of van tevoren kunnen worden ingevroren. Denk bijvoorbeeld ook aan de taart, het gebak of het vlees dat wordt aangeboden. In de vriezer blijft het goed, en als je het gebak vijf tot zeven uur voor je bezoek laat ontdooien, merkt niemand het.

ingeblikt fruit

Als je zelf aan het bakken bent, is het verstandig om tijdens het offeren fruit uit blik of fruit in glazen potten in te slaan. Nog beter, jezelf in de zomer inblikken voor een jaarrond aanbod van taartvullingen. Een beetje werk, maar net zo lekker, en je weet precies wat erin zit. Hetzelfde geldt voor het maken van jam en compote.

Supermarktaanbiedingen zijn niet altijd goedkoper

Pas op voor aanbiedingen. Als dit echt het geval is, koop dan meer houdbare producten. Wees echter voorzichtig, wat bij de ene supermarkt een deal is, kan bij een andere de normale prijs zijn. Soms zijn er gratis producten waarvoor u betaalt bij het afrekenen, maar die u achteraf kunt terugkrijgen.

Doe dit alleen als u zeker weet dat u het product gaat gebruiken

Leg deze bon ook bij thuiskomst meteen op het bureau zodat hij niet wordt vergeten. Plaats hier ook eventuele cadeaubonnen die je op je verjaardag hebt gekregen. Zo krijgen ze niet zo snel de kans om vergeten te worden. Een verlopen cadeaubon is weggegooid geld.

Seizoensproducten

Voor de gerechten worden vooral seizoensproducten gebruikt. Ze zijn meestal goedkoper dan producten die de supermarkt van ver moet verschepen. Spaanse aardbeien zijn vroeg beschikbaar, maar moeten naar Nederland vervoerd worden. Regionale producten zijn over het algemeen goedkoper door lagere transportkosten. Hollandse aardbeien zijn doorgaans verser en goedkoper als ze in Nederland rijpen. Hetzelfde geldt voor asperges. Vroeg in het seizoen zijn ze extreem duur, maar de winnaars zijn degenen die willen wachten tot het aspergeseizoen in volle gang is.

Koop bij een boerenkraam of boerderijwinkel

Wie het geluk heeft om in de buurt van een aspergeveld te wonen, kan het nog goedkoper krijgen als ze zelf naar de boer gaan. Hetzelfde geldt voor fruit zoals appels, peren, kersen, perziken, enz. Eieren die direct van de boerderij kunnen worden gehaald, zijn vaak veel verser dan die van de supermarkt of zelfs de pluimveehouder. Wees voorzichtig, want de boer houdt ook de prijzen in de gaten en sommige voedingsmiddelen zijn echt niet goedkoper dan in de supermarkt, maar meestal verser. Ook kunt u in het voorjaar asperges veel goedkoper bij de boer kopen dan bij de supermarkt. Soms zijn ze bij de supermarkt de helft goedkoper dan bij de boer.

Combineer voordelig winkelen met een auto

Combineer uitstapjes naar verschillende winkels op een goede manier zodat je niet twee keer heen en weer hoeft te gaan. Zo bespaar je brandstof en ben je sneller klaar. Maak een specifieke route naar verschillende discountwinkels naar keuze en combineer deze met een eventuele wandeling naar een boerderij of andere winkel met speciale aanbiedingen.

Combineer ook andere reizen

Neem ook uw lege flessen, pakjes, blikjes, overbodige kleding en schoenen, overbodige plastic tassen en dergelijke mee op dezelfde reis, zodat deze direct in de daarvoor bestemde bakken kunnen worden gedeponeerd zonder dat u daarvoor aparte ritten hoeft te maken. Bekijk af en toe een Action-winkel als deze bij jou in de buurt is, maar doe het verstandig en koop alleen wat je echt nodig hebt.

Markt

De markt heeft ook zijn goede kanten. Kaartjes voor speciale gelegenheden kun je meestal het beste op de markt kopen. Soms heeft de winkel ook een aanbod, maar blijft de markt de beste aanbieder. Ook voor fietsonderdelen, kleding, bloemen, planten, groenten en fruit kun je op de markt terecht. Maar let ook hier op: sommige groenten en fruit zijn in de winkel soms net zo duur als op de markt. Zorg er dus voor dat u de actuele prijzen kent.

Voor wie het zeker wil weten

Maak op je computer een Excel-document aan waarin je de prijzen van de gebruikte producten in elke supermarkt invult. Op deze manier kunt u op de goedkoopste manier aan reguliere producten komen zonder in te boeten aan kwaliteit. Vergelijk alleen dezelfde producten en dezelfde merken. Toch moet je af en toe ook eens naar andere merken kijken, want die worden vaak door dezelfde fabriek geproduceerd, maar met een andere verpakking in een goedkoper jasje. Met zo’n lijst van verschillende dienstverleners gedurende het jaar kun je ook zien wat duurder is geworden en welke supermarkt duurder is geworden.

Lees verder