Duurzame investeringen worden steeds winstgevender

Bij duurzaam beleggen, ook wel maatschappelijk verantwoord beleggen of ethisch beleggen genoemd, wordt geld belegd in de fondsen van bedrijven die een zo hoog mogelijke winst combineren met zorg voor medewerkers, milieu, samenleving en dierenwereld. Sommige industrieën, zoals de wapen-, tabaks- en gokindustrie, hebben vaak helemaal geen investeringen.

Kleine verschillen

Steeds meer beleggers zijn zich bewust van sociale en milieuaspecten en willen dat dit niet alleen tot uiting komt in hun dagelijks leven, maar ook in hun beleggingen. Prestatieverschillen tussen duurzame en niet-duurzame peers zijn relatief klein geworden. Daarnaast heeft u als duurzame belegger recht op fiscale voordelen.

Belastingverlaging

3. ALLE activa en passiva zoals bankrekeningen, effectenportefeuilles, tweede huizen, enz. zijn inbegrepen en belast. Het is mogelijk om een ​​belastingvoordeel te krijgen als u belegt in zogenaamde sociale investeringen, die in twee groepen kunnen worden verdeeld. , groene investeringen en sociaal-ethische investeringen. Groene investeringen zijn fondsen die investeren in milieubescherming, zoals windmolens, zonne-energie of biologische landbouw.

Maatschappelijk ethische investeringen zijn fondsen die bijvoorbeeld de ontwikkeling in derdewereldlanden bevorderen.

Verschillende fondsen die opvallen

Zoals ze zelf zeggen, alle soorten beleggingen bij de ASN Bank zijn gebaseerd op hetzelfde principe: een goed rendement voor u en een forse investering in de wereld van morgen. Het ASN Milieu & Waterfonds levert een goed rendement, maar met een hoog risico.

Het ASN Obligatiefonds biedt een lager risico door te beleggen in vastrentende waarden van overheden, bedrijven en instellingen over de hele wereld, met de voorzichtigheid dat het fonds een unieke methode gebruikt om ook de beleggingen van de overheid in de samenleving te waarderen. ASN Bank-fondsen met risico-inhoud:

Triodos Bank belegt in aandelen die een positieve ontwikkeling in de samenleving bevorderen. Voorbeeld:

Triodos Cultuurfonds, belastingvrij investeren in cultuur met fiscale aftrek naast het financieren van winst.

Beleggingen in Triodos Groenfonds kunnen verschillende resultaten opleveren. Daarnaast is Triodos Groenfonds winnaar van de FD Morningstar Award 2009 in de categorie EUR obligaties. Triodos Bank beleggingsproducten met behaalde rendementen in 2009:

Duurzame investeringen

Deze zogenaamde “groene banken” zijn niet langer de enigen die zich bezighouden met duurzame investeringen. Conventionele banken als ABN AMRO, ING en Rabobank betreden de beleggingsmarkt met relevante producten.€