Duitse hypotheek

De gemiddelde rente voor een Duitse hypotheek is 1,5% lager dan voor conventionele hypotheken in Nederland. Deze hypotheek is mogelijk vanaf 13 juli 2013. Er zijn echter strengere eisen dan conventionele hypotheken. Hieronder vindt u alle informatie over Duitse hypotheken.

Weinig interesse

Op zoek naar een bank met een lage rente? Dan is een Duitse hypotheek wellicht iets voor u. Binnenkort, vanaf 13 juli 2013, gaan Duitse banken hypotheken opnemen op de Nederlandse markt. Binnen drie maanden worden ze getest. Duitse banken bieden hypotheken aan met een gemiddelde rente die 1,5% lager is dan een doorsnee hypotheek uit Nederland. De gemiddelde rente voor een Duitse hypotheek is 2,6%, terwijl de goedkoopste conventionele hypotheek 3,95% is. Het maakt dus een groot verschil!

Nederland

Gelukkig blijkt dit geen trucje te zijn. De Duitsers komen echt naar Nederland om hier goedkope hypotheken op de markt te brengen. Dit zal de concurrentie vergroten, wat erg leuk is! Hopelijk verlagen ook de Nederlandse banken op termijn hun rentetarieven. Ze zullen wel moeten als ze niet al hun klanten willen verliezen.

Strenge eisen

Een Duitse hypotheek lijkt dus een goed idee! Maar er zijn strenge eisen. Duitse banken willen niet het risico lopen hun geld niet meer terug te zien. Als u een hypotheek wilt afsluiten bij een Duitse bank, moet u aan strenge eisen voldoen. U moet bijvoorbeeld 20-30% van de woning zelf betalen. Je zou dus al aardig wat geld moeten hebben. Niet echt geschikt voor nieuwkomers op de woningmarkt. Moet ook een vaste baan hebben. Een intentieverklaring is niet voldoende. Je moet ook niet te oud zijn. In Duitsland moet u uw hele hypotheek aflossen voordat u met pensioen gaat, dus vóór uw 67e.

bij welke bank

Het is waarschijnlijk een samenwerking van meerdere kleine Duitse banken. Er zijn drie grote banken op de hypotheekmarkt in Nederland, maar er zijn veel kleine banken in Duitsland. Daardoor is er ook meer concurrentie tussen deze banken. En meer concurrentie betekent lagere rentetarieven.

Informatie in het kort

Alternatief

Helaas is een Duitse hypotheek alleen beschikbaar voor maximaal 1/10e van de Nederlanders die een hypotheek hebben. Maar gelukkig zijn er ook goede alternatieven voor de rest;

Lees verder