Dubbele maandelijkse kosten

Als u een woning van een andere eigenaar koopt, betekent dit vaak dat u uw bestaande woning moet verkopen. Als u een ander huis koopt, maar uw oude huis wordt niet verkocht, moet u mogelijk een overbruggingskrediet en een dubbele hypotheek afsluiten.

Kopen of verkopen

Ga je eerst je huis verkopen of koop je eerst een ander huis en zet je dan je oude huis te koop? Het antwoord op deze vraag zal voor een groot deel afhangen van de woningmarkt. Mogelijk hebt u te maken met een kopers- of verkopersmarkt.

Op een verkopersmarkt hebben verkopers de macht om de prijs te bepalen. Huizen gaan niet lang mee in deze markt en de prijzen zijn ongekend hoog. In een kopersmarkt gebeurt het tegenovergestelde, dus de macht ligt bij de kopers. In een verkopersmarkt is het het beste om eerst het grootste probleem aan te pakken, namelijk het kopen van een ander huis.

kopers markt

Er is sprake van een kopersmarkt wanneer een koper profiteert van een marktvoorwaarde. Als je eerst een ander huis koopt, moet je nog het grootste werk doen, namelijk het verkopen van het oude huis. Lange termijn dreiging van dubbele woonlasten. In deze marktsituatie is er een redelijke kans dat u de oude woning op korte termijn niet voor de gewenste verkoopprijs verkoopt.

brug

Dubbele maandelijkse betalingen zijn vaak voor een korte periode beheersbaar. U kunt zich in een situatie bevinden waarin u zeer hoge kosten heeft omdat u drie verschillende hypotheken heeft. Uw hypotheek op het oude huis dat te koop staat, een overbruggingskrediet, omdat u van plan bent de overwaarde van het oude huis in het nieuwe huis te steken en u nog de kosten van de nieuwe hypotheek op het nieuwe huis heeft. Beide woningen worden onder omstandigheden aangemerkt als eigen woning, waardoor de rente fiscaal aftrekbaar is. Dit is echter slechts tijdelijk. Na het jaar waarin het dubbele van de kosten van de woning plus twee jaar is gemaakt, is de rente over de oude woning niet meer fiscaal aftrekbaar.€