DSB Bank was een interessante bank voor spaarders

Spaargeld bij DSB bank. DSB Bank was niet alleen sponsor van allerlei sporters, maar DSB Bank was ook interessant voor spaarders en mensen die op zoek waren naar een goedkope betaalrekening gecombineerd met een goede spaarrente. Nu zul je een andere bank moeten zoeken met de hoogste spaarrente, want DSB bank is anno 2017 niet meer actief.

Wat is DSB Bank?

De Beheerbank van Dirk Schering, DSB, overspoelde het tv-scherm met advertenties voor goedkope leningen in de bloei. DSB Bank had een breed scala aan financiële producten:

Het is voorbij nu.

Hoe u goedkoop op de bank kunt betalen

U kunt bij DSB Bank terecht voor hypotheken, verzekeringen en andere leningen. Veel mensen weten echter niet dat je bij DSB Bank ook goedkoop kunt bankieren en goed kunt sparen. U kunt gratis een betaalrekening aanvragen. Welke grootste bank van Nederland doet het anno 2017 nog? Nee. Daarnaast kreeg je ook nog eens een goede rente op de betaalrekening. Natuurlijk viel DSB Bank in Nederland onder het depositogarantiestelsel, dus uw vermogen was gegarandeerd tot € 100.000,- zolang het geen achtergestelde deposito’s waren.

Hoe op te slaan in DSB bank

Je kreeg dus rente op de betaalrekening, maar DSB Bank bood ook allerlei mooie spaarmogelijkheden door:

Wat waren de rentetarieven bij DSB Bank

Begin oktober 2009
de internetspaarrekening gaf 2,5% rente, de Extra internetspaarrekening 3%. Termijndeposito’s gaven een rente tot 5,25%. U kunt ook deposito’s voor slechts 1 maand opnemen. Het voordeel van een internetspaarrekening was dat het geld altijd tot uw beschikking kon staan. De enige regel voor Internet Spaarrekening Extra was dat het hoge tarief alleen geldt voor een bedrag boven de € 25.000. Hieronder was het percentage 2,5%. Met andere woorden: had u minder dan € 25.000 aan DSB en wilt u geen beperkende voorwaarden, dan kiest u best voor een gewone internetspaarrekening. Daarna is de rente twee keer bijgeschreven, namelijk in november en mei van het jaar. En het was leuk.

Hoe kan ik een rekening openen?

Het openen van een rekening was heel eenvoudig. Solliciteren ging gemakkelijk via de telefoon of online, daarna kreeg je de papieren in huis. Binnen een paar dagen waren de accounts actief en kon je aan de slag. U kunt er dan voor kiezen om te betalen en te sparen met TIN-codes of met de Digi-P waar u uw pinpas ingestoken heeft voor interactieve codes.

Wat was de Zilveren Vloot?

DSB Bank had een mooie Zilvloot-rekening voor jongeren, anno 2017 heeft alleen SNS bank een Zilvervloot-rekening met een hoge rente voor uw kinderen.

Topbesparingen op internet

Ondertussen had DSB banka nog een nieuwe spaaroptie geopend: Internet Top Sparen. Daar was het belang minimaal 3,6%. De rente steeg naar 3,8%.

laatste nieuws

Maar toen ging het mis. We weten dat op 12 oktober 2009 een noodmaatregel is getroffen en helaas is DSB Bank op 19 oktober 2009 failliet gegaan. Triest voor spaarders en natuurlijk triest voor DSB-medewerkers. Bent u op zoek naar een veilige bank en wilt u sparen met de hoogste spaarrente, kijk dan welke andere banken in Nederland de hoogste spaarrente bieden.

Voorschot DSB Bank op 21 oktober 2009

In afwachting van de uitbetaling van spaargeld kon via het depositogarantiestelsel een voorschot van maximaal € 3.000,- per rekeninghouder worden aangevraagd bij DSB Bank. Hadden u en uw partner een bankrekening, dan gold ook maximaal € 3.000. U mocht maar één keer een voorschot aanvragen en dat staat op uw positief saldo rekening bij DSB Bank direct op de opeisbare rekeningen. Noch de deposito’s, noch de zilvervlootrekening, aangezien deze saldi niet onmiddellijk opvraagbaar waren. Het betreffende saldo is gelijk aan uw spaargeld minus de eventuele schuld die u heeft bij DSB, inclusief rood staan ​​op uw betaalrekening. De regeling liep tot 4 november 2009 om 10:00. Het voorschot dat u op deze manier kon opnemen, werd verrekend met wat u nog had onder het depositogarantiestelsel.

Slot

DSB Bank was volledig gedekt door een garantie van De Centrale Bank van Nederland, waardoor spaargelden tot € 100.000 per persoon volledig waren gegarandeerd en konden worden uitbetaald nadat het faillissement was opgelost.€