Doorlopend krediet

Het lijkt tegenwoordig zo makkelijk. Wil je een reparatie doen of een product kopen waarvoor je op dit moment geen spaargeld hebt, dan stap je snel over op lenen. Het doorlopend krediet is dan een best interessante lening. Mensen die flexibel willen zijn met hun lening zijn eerder blij met een doorlopend krediet. Je bent tenslotte vrij om weer te typen. Om je meer duidelijkheid te geven over dit type lening heb ik het doorlopend krediet nader aan je uitgelegd.

Wat betekent doorlopend krediet?

Bij een doorlopend krediet bepaal je zelf hoeveel en wanneer je geld van de lening afhaalt. Om gebruik te kunnen maken van het doorlopend krediet wordt eerst het maximale opnamebedrag bepaald. Het grootste voordeel van deze lening is dat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag. Daarom kunnen de maandelijkse aflossing en rente van de lening van maand tot maand verschillen. U dient hier rekening mee te houden. U kunt echter altijd alleen rente betalen. Doorlopend krediet kan ook direct of eerder worden afgelost, zonder extra kosten of boetes.

Als u tussentijds geen doorlopend krediet afsluit, kunt u de terugbetaling ook weer opnemen, er is namelijk geen vaste looptijd. Je kunt dus heel flexibel gebruik maken van deze vorm van lenen. Doorlopend krediet wordt dan ook vaak aangevraagd door mensen die af en toe geld tekort komen en dit willen inhalen.

Interessante kenmerken van doorlopend krediet.

De belangrijkste doorlopende kredietmogelijkheden vindt u niet bij andere leningen. Denk dan aan de volgende kenmerken:

Verschillende soorten doorlopend krediet.

Doorlopend krediet is er in verschillende vormen. U kunt immers kiezen voor verschillende vormen:

Doorlopend krediet: eindelijk

Als je een doorlopend krediet wilt afsluiten, moet je er rekening mee houden dat lenen altijd geld kost. Indien mogelijk is het beter om het normale restitutiebedrag te sparen en alle aankopen in één keer te doen. Helaas komen mensen tegenwoordig nogal eens in de problemen omdat ze de lening niet kunnen terugbetalen. Wil je toch een doorlopend krediet afsluiten, laat je dan goed informeren en check of je tot een van bovenstaande doelgroepen behoort. Over het algemeen is een doorlopend krediet een fijne lening voor mensen die regelmatig wat extra geld nodig hebben.€