Doorlopend krediet, wat is dat?

Wat is werkkrediet? Doorlopend krediet is een vast bedrag dat u altijd kunt gebruiken bij een kredietverstrekker. Het wordt ook wel flexibel krediet genoemd. Het grote voordeel van een doorlopend krediet is dat je geld tot je beschikking hebt voor extra uitgaven zonder dat je een lening hoeft af te sluiten. Hoe werkt het?

Geld nodig? U kunt kiezen voor een lening of in het rood staan. EEN
omzet krediet
vraag het aan bij een bank of andere kredietverstrekker. Tijdens het consult bepaalt u het maximale bedrag dat u voor het doorlopend krediet kunt gebruiken. Bijvoorbeeld 3.000 of 5.000. Met een bepaalde rente kunt u van dit bedrag af zodra u het geheel of gedeeltelijk nodig heeft. Het maakt dus niet uit waar je het geld voor gebruikt, het is aan jou. Je betaalt het zo snel mogelijk terug door je tegoed op te waarderen. Zodra je het bedrag weer hebt aangevuld, kun je de lening zo vaak weer lenen als je wilt. Je kunt er dus maar 1.000 gebruiken en later nog eens 4.000 bij een tegoed van 5.000. Over het tegoed dat u gebruikt, betaalt u rente, de winst van de bank hierop.

Doorlopend krediet, ja of nee?

Doorlopend krediet biedt enige financiële reserve. U heeft altijd geld voor onverwachte uitgaven. Dat kan een forse reserve zijn van 50.000 of meer of een klein bedrag tot bijvoorbeeld 5000. Veel mensen sluiten een doorlopend krediet af om een ​​bepaald bedrag achter de hand te houden voor het geval ze dat nodig hebben. We hebben allemaal een paar maanden waarin we tekort komen of plotselinge extra kosten hebben. Onverwacht kunnen er ook werkzaamheden in en om het huis nodig zijn. Het kan zijn dat u uw auto moet vervangen of dat u op vakantie wilt, zelfs als u echt weinig geld heeft. Doorlopend krediet is goed voor alle kosten. Als u extra geld nodig heeft dat u niet meteen op de bank heeft staan. Bijvoorbeeld voor reparaties, als u nog niet weet of u extra geld nodig heeft. Met een doorlopend krediet kun je dat geld toch bij je hebben, en dan kun je dat tegoed in je eigen tempo aanvullen. Dan kun je het weer gebruiken en weer terugbetalen. Als je iemand bent die zorgvuldig met schulden omgaat en ook probeert schulden niet uit de hand te laten lopen en deze netjes af te lossen, dan is doorlopend krediet erg handig en aan te raden. Voor mensen die niet goed met geld omgaan en de neiging hebben schulden op te bouwen, is een doorlopend krediet niet zo slim. De lening moet immers ook steeds weer worden afgelost, want over het rood staan ​​wordt rente betaald.

Rente doorlopend krediet

Over het doorlopend krediet betaal je rente. Zodra u het krediet gebruikt, staat u in principe in het rood en betaalt u voor dat bedrag de huidige kredietrente. U kunt boetevrij terugbetalen en uw tegoed opwaarderen zodra het u uitkomt. Ook kunt u het maximale bedrag gebruiken wanneer het u uitkomt. Vaak is het mogelijk om alleen de rente over het doorlopend krediet te betalen. Lees voordat u een doorlopende creditcard afsluit de voorwaarden goed door zodat u precies weet waar u aan toe bent. De rente is variabel omdat het een doorlopende lening is. U kunt het tegoed steeds opnieuw gebruiken zolang u de limiet niet overschrijdt. Daarom fluctueert ook de rente. Een doorlopend krediet is perfect voor iedereen die wel eens wat extra geld nodig heeft.

Doorlopend krediet, voordelen

Waarom doorlopend krediet?

Doorlopend krediet is een doorlopende financiële reserve wanneer nodig. U kunt er zorgeloos gebruik van maken, zonder overleg en zonder ingewikkelde vaste aflossingsafspraken. Het kan een groot bedrag zijn of een relatief klein bedrag dat je altijd bij je hebt. U gebruikt het geld wanneer u wilt en betaalt het terug wanneer het u uitkomt. Dan kun je hem weer gebruiken.

Lees verder