Doorlopend krediet is goedkoper dan een creditcard

Waarom een ​​creditcard afsluiten in plaats van een doorlopend krediet? Creditcard en prepaid creditcard hebben veel voordelen bij het betalingsverkeer. Met een prepaidkaart loopt u geen risico. Omdat een doorlopend krediet goedkoper is dan een creditcard, kun je een creditcard het beste combineren met een doorlopend krediet. Het is veel goedkoper dan rood staan ​​bij de bank. Nieuw is een prepaid creditcard, ook wel debetkaart genoemd, die niet onderworpen is aan de BKR-controle. ANWB is ook een handige creditcard voor onderweg. U kunt uw creditcardlening ook overzetten naar een goedkopere lening elders.

Creditcards zoals Visa en Mastercard zijn erg handig

Zo handig is een creditcard: je hebt geen contant geld nodig en je kunt maandelijks tot een behoorlijk bedrag aankopen doen. Wanneer u met een creditcard betaalt, wordt de betaling aan u overgemaakt door het uitgevende bedrijf, Visa, American Express en vele anderen. En aangezien bijna niets ter wereld gratis is, berekent het bedrijf er rente over. Dit kan een groot percentage zijn, afhankelijk van de gebruikte kaart. Aan de andere kant is er groot gemak: je aankopen zijn verzekerd en je kunt je ook verzekeren tegen de gevolgen van kaartdiefstal. Soms is deze verzekering automatisch inbegrepen in de prijs van de creditcard. De creditcard geeft je niet alleen de mogelijkheid om extra geld op te nemen, maar ook om een ​​creditcard met een aantrekkelijke rente te sparen of punten te sparen waarmee je ook leuke dingen kunt kopen.

Rood staat bij de bank

Als u uw creditcardrekening niet regelmatig betaalt, staat u eigenlijk in het rood. Dit is vergelijkbaar met het hebben van een bankrekening in het rood. Rood staan ​​gebeurt in ons land heel vaak en op zich zou dat geen probleem moeten zijn als je regelmatig de balans aanvult. Maar rood zijn is duur. Wat velen zich niet realiseren, is dat te hoge uitgaven u al snel 15 procent per jaar kunnen kosten. Ja, dit is vaak te voorkomen door de uitgaven beter in de gaten te houden, maar gemak dient de mens en als het niet uit de hand loopt, is er echt geen probleem. Dit vereist enige discipline.

Prepaid creditcard met negatief BKR

Ook een prepaid creditcard kan een oplossing zijn. Deze prepaid versie bestaat nog niet zo lang en is vooral handig als je geen gewone creditcard meer kunt krijgen. De procedure is eenvoudiger dan het aanvragen van een gewone creditcard. Voor deze creditcard is uw inkomen niet vereist en het is:
zonder BKR controle
. U betaalt vooraf een bepaald bedrag, dat van uw kaart wordt afgeschreven. Vergelijk prepaid bellen of OV-chipkaart. Een prepaid creditcard wordt in jargon ook wel debetkaart genoemd. Met een debetkaart heb je geen extra tegoed, geen BKR check en geen variabele rente en toch het gemak van een creditcard. Maar ja, extra tegoed met een creditcard is ook handig. Een prepaid creditcard is veilig omdat er het maximale bedrag op staat dat u erop zet. Bovendien kan de kaart bij verlies of diefstal direct worden geblokkeerd en beveiligd met een pincode.

Voordelen van een prepaid creditcard

Een prepaid creditcard kan wereldwijd worden gebruikt voor vliegtickets, hotelreserveringen en meer. In die zin is het een gewone creditcard. De kosten van de kaart variëren afhankelijk van de serviceprovider. Bekende dienstverleners zijn onder meer:

Doorlopend krediet is goedkoper dan een creditcard

Als u gebruik wilt maken van een gewone creditcard, kunt u ook een doorlopende creditcard afsluiten. Doorlopend krediet stelt u in staat geld op te nemen tot een vooraf afgesproken maximum bedrag. Het betaalt ook rente, maar veel minder dan een rode markering op een betaalrekening of creditcardmaatschappij. De concurrentie tussen doorlopende kredietaanbieders is hevig, waardoor ook de rentetarieven vaak scherp geprijsd zijn. Om overbesteding met een hoge rente te voorkomen, kunt u uw tegoed eenvoudig opwaarderen met geld uit een doorlopend krediet. Het is meestal veel goedkoper. Daarnaast kan een doorlopend krediet hier uitkomst bieden. Zodra u meer geld heeft, laadt u ook uw doorlopend krediet op. U kunt bij veel dienstverleners terecht, u kunt zelfs bij het apotheeknetwerk Kruidvat terecht voor een snelle lening. Wil je ondanks een negatieve BKR toch een lening, dan is lenen veel moeilijker. Kijk ook eens bij bedrijven als Geldshop en Amstelgeld.

Slot

Een creditcard heeft veel voordelen. Veel bedrijven bieden een creditcard aan. ANWB doet dit ook. Gebruik deze kaart altijd verstandig en profiteer echt van de vele voordelen.€