Doorlopend krediet heeft voordelen ten opzichte van rood staan

Elk jaar, als de feestdagen er weer zijn, zullen veel consumenten zich weer in de openbare ruimte begeven. Dit zijn de piekdagen om geld uit te geven en speciaal hiervoor wordt doorlopend krediet gebruikt. Maar wat zijn de voordelen van zo’n doorlopend krediet?

Wat is werkkrediet?

Ook al zijn onze schulden op recordhoogtes dankzij consumptief krediet, we laten het geld nog steeds rollen. Met name doorlopend krediet is erg populair bij consumenten. Dit is het basiscontract tussen de bank en de klant, volgens welke deze een lening kan verstrekken van ongeveer 5.000 tot 50.000 euro. Alleen als hij geld nodig heeft, gebruikt hij deze kredietlimiet. Soms gelden minimale opnames.

Voordeel doorlopend krediet

Het meest voor de hand liggende voordeel van doorlopend krediet is dat de klant pas rente betaalt als er ook daadwerkelijk iets wordt opgenomen. Op deze manier kunt u geld besparen ten opzichte van andere vormen van consumptief krediet. Het toegekende bedrag wordt meestal overgemaakt naar een privérekening of rechtstreeks aan de verkoper betaald, en vanaf de eerste dag wordt er rente in rekening gebracht over het totale bedrag.

Wat is het verschil met de kleur rood?

Het verschil met de reguliere kredietruimte (contractueel rood staan) zit niet alleen in de hoogte van de kredietruimte: werknemers hebben doorgaans een kredietlimiet van drie keer hun maandsalaris. Grotere aankopen kun je straks niet meer betalen. En omdat er geen terugbetalingsverplichting is, staan ​​de salarisrekeningen van veel medewerkers constant in het rood. Het saldo wordt constant overschreden en komt nooit in de buurt van zwarte nul. Ook de rente op een traditioneel rood staan ​​spreekt voor zich: u betaalt al snel 13% of meer per jaar! Bij doorlopend krediet is dit uiteraard minder.

Betaal minder rente, commissies en kosten

Maar ongeacht hoe het kind wordt genoemd – doorlopend krediet, opvraagbaar krediet, flexibel krediet, rood staan, enz., er zijn manieren waarop de consument kan besparen op rente, commissies en kosten:

Doorlopend krediet ja, mits aantrekkelijke voorwaarden

Ook heb je met een doorlopend krediet minder omkijken omdat je niet voor elke aankoop naar de bank hoeft te rennen. Je wordt immers al snel gebrandmerkt als een notoire bedelaar!

En als u een betalingsachterstand heeft, verschuil u dan niet voor dit probleem, maar praat met de bank. Wie zijn kop in het zand steekt, verliest altijd. Als je bang bent dat de bank je betrapt, neem dan een financieel adviseur mee. Het kost minder dan u denkt en is altijd de moeite waard.

Lees verder