Doelsparen bij Rabobank

Doelsparen bij Rabobank of sparen op een ING Bank Orange-rekening is sparen in het door u gekozen tempo om uw spaardoel tegen een goede spaarrente te bereiken. Met doelen sparen kun je eenvoudig je doelen bereiken, sparen voor een kind, een bedrijf of een ander doel. U weet vooraf waar u aan toe bent en hoeveel u bespaart. Het stellen van een doel moedigt je aan om ervoor te sparen. U kunt jaarlijks sparen met samengestelde rente of de rente overboeken naar een andere rekening. Sparen bij Rabobank is bijzonder veilig gezien de AA-rating en de spaardoelstelling maakt sparen gemakkelijk.

Doelbesparingen = Besparingen voor het doel met de hoogste spaarquote

We hebben allemaal een doel waarvoor we willen sparen en waarvoor we geld moeten sparen. Kinderen sparen voor een nieuwe fiets, scholing, een reis of iets anders. Dit wordt ook gedaan door volwassenen of een vereniging die een jubileum gaat vieren. Om een ​​nieuw doel te realiseren is echter vaak geld nodig. De Rabobank helpt u met een overzichtelijke rekening, ook wel doelsparen genoemd. U kunt deze spaarrekening gratis openen.

Voorbeeld berekening doelbesparing

Om u een idee te geven: als u geld voor meerdere jaren belegt, kunt u in 2020 tot 0,5% rente per jaar ontvangen. Het is een vaste rente voor de hele looptijd. Dus daarna geen verrassingen meer door de lagere rente. Ook geen promotionele rentetarieven die andere banken gebruiken om klanten aan te trekken, die na korte tijd worden verlaagd. Nee, een vaste rente die je van tevoren weet. Wanneer u op de aandelenmarkt belegt, kunt u nog steeds uw doel missen omdat de aandelenmarkt daalt en doelbesparingen onmogelijk zijn. Je krijgt wat je vooraf hebt berekend.

Spaardoelen nieuw voor Rabobank

Sparen voor een bepaald doel is relatief nieuw, maar een hele slimme keuze voor deze bank. Met Target Savings kun je verschillende spaarpotten maken voor allerlei leuke dingen. ING Bank heeft een Oranjerekening met een spaardoel, de spaardoelstelling van de Rabobank heeft een iets ander karakter en kent geen variabele rente. Dit kan een voordeel zijn, maar natuurlijk ook een nadeel. In eerste instantie lijkt dit vooral een voordeel, omdat je duidelijk weet hoeveel de besparing waard zal zijn, en dus vooraf al bekend is dat je je doel financieel kunt bereiken.

Sparen met een hoge spaarrente

De rente op sparen is afhankelijk van de looptijd die u kiest. U kunt kiezen voor een looptijd van minimaal 1 jaar en maximaal 20 jaar. Bovendien kun je achteraf altijd nog kiezen voor een verlenging. Je kunt ook geld toevoegen. In deze periode is ook afhalen mogelijk. Tijdelijk opnemen is minder aantrekkelijk omdat de bank u dan extra in rekening brengt en u een deel van de aantrekkelijke spaarrente verliest. Maar het kan wel en er kunnen zich altijd situaties voordoen waardoor je ervoor kiest om geld van je rekening af te halen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van sparen op een spaardeposito. Bij de meeste spaarrekeningen is het niet mogelijk om tussendoor geld op te nemen. Hier is het.

Sparen voor uw kind of bedrijf

U kunt ook sparen voor een kind of een bedrijf. En nu kennen we al veel kinderspaarrekeningen of spaarrekeningen bij banken, maar de meeste hebben een zeer lange looptijd en worden pas uitbetaald als het kind 18 jaar is. Met Target-besparingen hoeft u niet zo lang te wachten. U kunt kiezen voor een looptijd van meerdere jaren en als u deze nog niet wilt opnemen, verlengt u de rekening gewoon. Dit soort besparingen kan ook aantrekkelijk zijn voor uw bedrijf om geld opzij te zetten voor zaken. Bovendien is de op deze manier ontvangen rente doorgaans aantrekkelijker dan de rente op zakelijke spaargelden van de meeste andere banken.

Slot

Sparen lijkt een nieuw concept dat door hoarders wordt gewaardeerd. Door de hoge rente die kan oplopen tot 0,5% en omdat je precies weet waar je aan toe bent. Zo wordt elk financieel doel snel bereikt.€